Geodata-analist / Adviseur

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren. Onze ambities vertalen we in drie koerslijnen: “Stadskanaal werkt duurzaam!”, “Stadskanaal leeft!” en “Stadskanaal pakt aan!”. Zo vinden we het belangrijk om de economie te verstevigen en meer banen te creëren. We werken hard aan het leefbaar en vitaal houden van onze dorpen en kernen. Gaan we voor kwalitatief goede voorzieningen. Bieden wij ruimte aan het experiment, nieuwe ontwikkelingen en gaan wij voor duurzame oplossingen. Deze koerslijnen willen wij samen met de 32.000 inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen oppakken. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? Dan zoeken we jou!

Voor het team Belastingen en Geo-informatie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (ROB) zijn wij op zoek naar een ervaren              

 Geodata-analist/Adviseur (0,89 fte)

Het team

Om de kwaliteit, de beschikbaarheid en het gebruik van (geo-)gegevens te bevorderen is het Team Belastingen en Geo-informatie (B&G) opgericht. B&G is ontstaan uit een samenvoeging van het cluster Geo-informatie en het cluster Belastingen/WOZ. Het nieuwe team is verantwoordelijk voor het beheer van de Wkpb en de Basisregistraties BAG, BGT en WOZ. Met een eigen landmeter verzorgen we de hele keten van inwinning van geometrie tot levering aan de Landelijke Voorziening BGT. Daarnaast draagt het team zorg voor het beheer, de ontsluiting en de (GIS-)analyse van (ruimtelijke) gegevens voor collega’s, bewoners en bedrijven. Tenslotte is ze verantwoordelijk voor de oplegging van lokale heffingen, die voor een belangrijk deel gebaseerd zijn op de vastgoedgegevens die het team beheert.

Belastingen en Geo-informatie is een divers en enthousiast team bestaande uit 11 personen die ieder vanuit hun eigen specialisme bijdragen aan de doelen van het team. Die missie valt samen te vatten met de leuzen de basis op orde en waarde uit de basis. Iedereen moet kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze gegevens: de Basisregistraties. Met een goede basis kunnen en willen wij als team waardevolle dienstverlening aanbieden in de vorm van (geo-)data-analyses, (digitale) cartografische producten en betrouwbare en transparante heffing van lokale belastingen.

Wat ga je doen?

Als Geodata-analist/Adviseur heb je een veelzijdige en interessante functie. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid om zelf je werk te organiseren vanuit jouw eigen visie. Het gaat erom dat je resultaat levert en je afspraken nakomt – hoe, waar en wanneer je dat doet is van ondergeschikt belang. We zoeken iemand met een passie voor GIS – een intrinsiek gedreven vakspecialist die de techniek in de vingers heeft en plezier beleeft aan het helpen van bewoners, ondernemers en collega’s met GIS- of cartografische producten die waarde toevoegen.    

Je adviseert over het gebruik van GIS en geo-informatie op meerdere brede en complexe ruimtelijke én sociale terreinen. Je combineert informatie uit externe bronnen met gebruikers, afnemers en ketenpartners. Als verbinder zorgt je voor het interpreteren van thematische en algemene informatie in brede maatschappelijke context. Interactie met burgers en ondernemers vindt onder andere plaats door gebruik te maken van diverse digitale Instrumenten. Je zorgt ervoor dat data op een correcte wijze wordt ontsloten in GIS en zorgt voor de vulling van het Geo-portaal. Je verzorgt de gehele GIS-keten van de input van data, naar analyses, naar verwerking tot informatie en uiteindelijke de presentatie. Je focus ligt op vertaling van de mogelijkheden die Geo biedt naar inwoners, ondernemers en collega's.

Wat breng je mee?

• Je hebt een relevante opleiding op hbo+-/wo-niveau (landmeetkunde, sociale of fysische geografie, milieukunde of vergelijkbaar).

• Je hebt aantoonbare ervaring met de ESRI-suite (ArcGIS Online/ArcMap/ArcGIS Pro);

• Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van GIS- en geo-tooling en bent

proactief in het bijhouden van deze kennis;

• Ervaring met FME en SQL is een pre;

• Je vertegenwoordigt de gemeente in de rol van GIS-specialist in verschillende gremia; samenwerkingsverbanden, werkgroepen, congressen, crisisorganisatie enz.

• Je bent analytisch, klant- en oplossingsgericht en kunt goed samenwerken

• Je houdt je eigen werkvoorraad bij en functioneert autonoom binnen je vakgebied.

Wij bieden

Een interessante, afwisselende functie in een professionele organisatie. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.048,- (functieschaal 9, salarisnorm 1 oktober 2020) op basis van fulltime functievervulling. Het betreft een structurele functie. In eerste instantie bieden we je een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Deze kan bij goed functioneren worden omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. De gemeente Stadskanaal heeft een systeem van toekenning van uitloopperiodieken, waardoor het maximumsalaris kan oplopen tot € 4.282,-. Tevens kent de gemeente moderne arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuze budget en de mogelijkheid om gebruik te maken van de trainingen en cursussen in GoodHabitz.

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan snel! Dit kan tot en met 13 juni 2021. Stuur je motivatie en CV (in Word of PDF) naar gemeente@stadskanaal.nl onder vermelding van zaaknummer 87130.

Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Rienk Kuipers, teamleider Belastingen en Geo-informatie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, via (0599) 631 631.

De sollicitatiegesprekken worden (zo nodig in overleg) in week 25 (21 t/m 25 juni) ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.