Ervaren medewerkers burgerzaken

Stadskanaal: een gemeente waar iedereen, van jong tot oud, zich op zijn plek voelt. Het karakter van onze gemeente en haar inwoners typeert zich het beste als nuchter en de kernwaarden van de organisatie zijn: integer, klantgericht, resultaatgericht, ondernemend, samenwerkend en zelfbewust. De organisatie heeft ongeveer 250 medewerkers en bestaat uit drie afdelingen: Maatschappelijke Zaken, Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer en Dienstverlening.

In ons team bij Burgerzaken is plek voor meerdere nieuwe collega’s. Heb je als ervaren medewerker Burgerzaken altijd al voor en in Stadskanaal willen werken, dan is dit je kans! We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Wij zoeken nieuwe collega’s Burgerzaken


Ben jij op zoek naar een uitdagende de baan? Dan bieden wij jou die in een team dat zich begeeft midden in een doorontwikkeling. Jij kunt daar onderdeel van zijn. Vanwege alle veranderingen, waar digitalisering, maar óók zaken als gegevensbeveiliging of identiteitsfraude een rol spelen, is er veel aandacht voor jouw kennis en persoonlijke ontwikkeling! Met elkaar slagen jullie erin om alle veranderingen samen te laten gaan met aandacht voor het proces en het continu verhogen van het niveau van dienstverlening.

De inhoud
Als medewerker Burgerzaken ben je een spin in het web voor wat betreft de dienstverlening aan onze klanten. Daarbij verricht je op het ene moment balie werkzaamheden en op het andere moment backofficewerkzaamheden waarbij je (complexe) vraagstukken afhandelt voor onze klanten. Waar moet je qua werkzaamheden zoal aan denken? De werkzaamheden zijn heel divers en kunnen betrekkingen hebben op allerlei gebieden binnen het werkveld burgerzaken. Van de burgerlijke stand tot en met het meehelpen met de verkiezingen en van het opstellen van besluiten en adviezen op het gebied van de Basisregistratie personen (Brp) tot en met het vertegenwoordigen van de gemeente bij de bezwarencommissie en de rechtbank. Verder zou het fijn zijn als je een neus hebt voor het vertalen van nieuwe ontwikkelingen en beleid naar de dienstverlening binnen burgerzaken en oog hebt voor kwaliteitsverbetering en borging.

De kennis en competenties
Je weet met jouw ervaring je flexibiliteit te combineren met klantgerichtheid. Je kunt jezelf prima uitdrukken zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt van nature een proactieve instelling en ziet waar dingen beter kunnen. Je bent niet bang om dan het initiatief te nemen! Je weet je hoofd koel te houden en jouw klantgerichtheid blijft overeind, ook als je soms met lastige situaties te maken krijgt. Verder beschik je over:

 • Minimaal MBO-4 niveau en bij voorkeur een hbo werk- en denkniveau in een juridische of bestuurlijke richting (voor de A-functie is dat een must);
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het werk van Burgerzaken, inclusief relevante wet- en regelgeving (zoals de Rijkswet op het Nederlanderschap, internationaal privaatrecht of buitenlands personen- en familierecht);
 • Bij voorkeur heb je ook ervaring als ambtenaar van de burgerlijke stand en ervaring met de werkzaamheden voor de verkiezingen.

 
Ons aanbod aan
jou is een baan waar dienstverlening en vernieuwing hand in hand gaan en een omgeving waarin wij graag naar jouw ideeën luisteren. Verder hebben we voor jou:

 • Een salaris op schaal 8 of 9 niveau van maximaal € 3.591,-  of € 4.282,- bij 36 uur (op basis van CAO Gemeenten 1 okt. 2020);
 • Een jaarcontract voor 20-36 uur per week, met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Mogelijke uitloopperiodieken;
 • Een pensioenregeling via het ABP en een tegemoetkoming in je reiskosten;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget flexibel  kunt inzetten. Dit bestaat uit je eindejaarsuitkering, vakantietoeslag en levensloopbijdrage;
 • Vakgerichte opleidingen en trainingen, zodat jij je werk optimaal kunt doen;
 • Een collectieve ziektekostenverzekering waarvan je met korting gebruik kunt maken;
 • Een goede regeling op het gebied van ouderschapsverlof, zo betalen wij minimaal de helft van je salaris door.


ENTHOUSIAST
geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 23 december 2021 tegemoet.
Stuur je motivatiebrief met curriculum vitae naar gemeente@stadskanaal.nl. In de mail graag vermelden: zaaknummer 094229.
Deze vacatures staan langere tijd open. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nodigen we je direct uit voor een sollicitatiegesprek. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Harold Zijlstra, Teamleider KCC of als je vragen hebt over het sollicitatieproces met Rianne Pepping via (0599) 631631. De vacatures staan in- en extern tegelijk uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.