Coördinator Zorg & Veiligheid

 

Stadskanaal is waar een gezond milieu, een welvarende gemeenschap en een sterke economie hand in hand gaan. Waar werk hebben en werk creëren belangrijk is. Waar goede voorzieningen zoals goede zorg, maar ook volop recreatieve mogelijkheden zijn. Met een gemeente die een goede dienstverlener en een betrouwbare en professionele partner voor onze inwoners en ondernemers. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? En ben jij de coördinator die de gemeente Stadskanaal mee gaat helpen om de opgaven binnen het werkveld zorg en veiligheid te realiseren? Dan willen we jou!

Voor het team Wmo van de afdeling Maatschappelijke Zaken zijn wij op zoek naar een 

Coördinator Zorg & Veiligheid (32 tot 36 uren per week)

De afdeling Maatschappelijke Zaken bestaat uit ongeveer 95 medewerkers en het team Wmo uit 20 medewerkers. De medewerkers Zorg & Veiligheid maken deel uit van het team Wmo.

De belangrijkste taak van het team Zorg & Veiligheid is de ondersteuningsbehoefte voor mensen die onbegrepen of zorgwekkend gedrag vertonen zo snel mogelijk in beeld brengen en hier vervolgens passende ondersteuning bij zoeken. Doel is verdere escalatie te voorkomen en onveilige situaties te beperken. Het onbegrepen gedrag kan voortkomen uit een psychische kwetsbaarheid, middelengebruik, dementie of een andere oorzaak. Er is sprake van complexe, multi-problematiek. Je zorgt ervoor dat de persoon snel en passend wordt doorgeleid naar de juiste hulpverlening of voor ondersteuning van het sociale netwerk. Je werkt op het snijvlak van zorg en veiligheid. Daarom werk je naast de gemeentelijke organisatie nauw samen met ketenpartners als politie, maatschappelijke opvang, woningcorporaties en andere (zorg en hulpverlenende) organisaties.

Wat ga je doen?

 • Je beoordeelt de meldingen die via diverse kanalen binnenkomen;
 • Je beoordeelt en prioriteert de noodzakelijke acties die uitgezet moeten worden aan de hand van het AVE-model;
 • Je gaat op de situatie af, voert afhankelijk van de situatie de proces- of casusregie;
 • Je legt verbindingen in complexe situaties binnen de gemeentelijke domeinen (werk, zorg, jeugd) en stemt af met ketenpartners;
 • Je bent voorzitter van het Oggz netwerk overleg;
 • Je hebt een uitgebreid, afwisselend takenpakket o.a. Wet Verplichte GGz, zorgwekkend gedrag, briefadres;
 • Je hebt een “erop af gaan mentaliteit”;
 • Je kunt snel schakelen, hebt overtuigingskracht, denkt en handelt in mogelijkheden.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie op HBO werk- en  denkniveau;
 • Ervaring als verpleegkundige (psychiatrie);
 • Ervaring met de Wet Verplichte GGz (verkennend onderzoek);
 • Je bent een teamspeler die beschikt over daadkracht en zelfstandigheid om een eigen oordeel te vormen;
 • Je bent vaardig in het hanteren van diverse gesprekstechnieken, het beoordelen en analyseren van de situatie van cliënten en het signaleren van specifieke belemmeringen en problemen;
 • Je bent een professional met een generalistische blik en aanpak;
 • Je hebt kennis van meerdere domeinen en je kunt over je eigen vakgrenzen heen kijken;
 • Je bent besluitvaardig;
 • Je durft buiten de gebaande paden te gaan;
 • Je bent je bewust van politieke gevoeligheden die in een casus kunnen spelen.

Wat wij bieden?

Een uitdagende functie, ontwikkelmogelijkheden, leuke collega’s en een fijn werkklimaat. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal €  3.317,-- (aanloopschaal 9) en maximaal € 5.247,-- (functieschaal 10 , salarisnorm 1 januari 2024) als je fulltime werkt.

De gemeente Stadskanaal heeft een systeem van toekenning van uitloopperiodieken. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling en bieden daarmee opleidingen en trainingen, waaronder die van GoodHabitz. We hebben moderne arbeidsvoorwaarden met een individueel keuze budget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Het is mogelijk om flexibel om te gaan met werkdagen en hybride te werken. Hiervoor ontvang je ook een vergoeding. We bieden in eerste instantie een arbeidscontract voor bepaalde tijd. En als het na een jaar van beide kanten goed bevalt, krijg je een vaste arbeidsovereenkomst.

Procedure en informatie

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met de teamleider Jeanine Vugteveen, 06 33566846. Vragen over de procedure kun je stellen aan Harma Schipper, P&O adviseur, 06 19935483.

Sollicitatie

Je sollicitatiebrief met motivatie en cv graag mailen gemeente@stadskanaal.nl. In de mail graag vacaturenummer 128691  vermelden. Je kunt tot en met 18 februari reageren.

De gesprekken zijn gepland op 27 februari.

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.

Acquisitie naar aanleiding van de advertentie wordt niet op prijs gesteld.