Beleidsmedewerker Maatschappelijke Zaken (32 - 36 uur)

Stadskanaal is waar een gezond milieu, een welvarende gemeenschap en een sterke economie hand in hand gaan. Waar werk hebben en werk creëren belangrijk is. Waar goede voorzieningen zoals goede zorg, maar ook volop recreatieve mogelijkheden zijn. Met een gemeente die een goede dienstverlener en een betrouwbare en professionele partner voor onze inwoners en ondernemers wil zijn. Geloof je in jezelf en in de kracht van samenwerking, denk je in oplossingen en weet je op basis van je ervaring wat er van je verwacht wordt? Dan willen we jou!

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Zaken

(32-36 uur)

Het beleidsteam van de afdeling Maatschappelijke Zaken is verantwoordelijk voor een breed pakket aan taken op het gebied van Zorg en Welzijn, Jeugd, Educatie, Cultuur, Arbeidsmarkt en Veiligheid. We werken integraal en zo mogelijk gebiedsgericht aan deze taakvelden. Samen met uitvoerende teams en ketenpartners/uitvoerende organisaties werken we aan transformatie en realisatie binnen het Sociaal Domein.

Ons team kenmerkt zich door zijn verscheidenheid in persoonskenmerken en drijfveren. We werken gezamenlijk aan de realisatie van een aantal gouden teamafspraken:

 1. Elkaar kennen – ‘Liever vertrouwen is bouwen, dan meten is weten’
 2. Aanpakken met elkaar – ‘Samen sta je sterk!’
 3. Samen vooruit kijken – ‘Kijk ook eens uit het raam!’
 4. Samen stilstaan en prioriteren – ‘Doen we de goede dingen, en doen we de dingen goed?’
 5. Betrokken zijn bij de eigen organisatie, lokale maatschappij en politiek – ‘Kijk naar het geheel’
 6. In verschillende samenstellingen methodisch en projectmatig werken – ‘Organiseer je netwerk voordat je begint!’

Wat ga je doen

Je bent breed inzetbaar op het gebied van het Sociaal Domein. Daarbinnen behoren de volgende aandachtgebieden in ieder geval (gedeeltelijk) tot je takenpakket:

 • Beleidsontwikkeling en -advisering binnen de pijler Jeugd en Onderwijs waaronder kinderopvang en leerplicht.
 • Actieve deelname aan de beleidsontwikkeling Jeugd en Onderwijs binnen de regio en de vertaling naar lokaal beleid.
 • Participeren in regionale samenwerkingsverbanden.
 • Adviseur van het college van burgemeester en wethouders en het team Centrum van Jeugd&Gezin en Veiligheid.

Wat breng je mee

 • Allereerst jezelf: een leuke collega waarmee het fijn samenwerken is.
 • Een enthousiaste, betrokken en klantgerichte houding.
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare kennis over en ervaring met het beleidsveld Jeugd en Onderwijs binnen het Sociaal Domein en affiniteit met alle aandachtgebieden binnen het Sociaal Domein.
 • Je bent zelfstandig, resultaatgericht, flexibel, proactief en brengt senioriteit mee.
 • Je hebt ervaring met integrale samenwerking.
 • Je bent zelfverzekerd en een beetje eigenwijs.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en je bent politiek en bestuurlijk sensitief.
 • Je hebt een gemakkelijke natuurlijke manier van omgaan met bestuursleden en medewerkers van grote en kleine organisaties die zich inzetten in het beleidsveld.
 • Je vindt het leuk om je actief in te zetten voor de realisatie van samen opgestelde teamdoelen.

 

Wat bieden wij

Uiteraard een uitdagende functie, ontwikkelmogelijkheden, leuke collega’s, een fijn werkklimaat en een passend salaris. De functie kent een maximum van € 4.671,- per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Daarnaast zijn er uitloopperiodieken die worden toegekend op basis van je functioneren met een maximum van € 4.959,- per maand. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling en bieden daarmee opleidingen en trainingen, waaronder die van GoodHabitz. We hebben moderne arbeidsvoorwaarden met een individueel keuze budget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Het is mogelijk om flexibel om te gaan met werkdagen en hybride te werken. Hiervoor ontvang je ook een vergoeding.
Als het na een jaar van beide kanten goed bevalt, krijg je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Informatie
Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Jakko Zwartsenburg, manager afdeling Maatschappelijke zaken en teamleider beleid a.i. (06 25199267) . Heb je vragen hebt over de procedure, bel dan met de personeelsadviseur Harma Schipper (0 619935483). Wil je reageren? Stuur dan je motivatie en cv, onder vermelding van vacaturenummer Z-22-107725, naar gemeente@stadskanaal.nl.

Je kunt reageren t/m zondag 16 oktober. De gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 24 oktober in de middag.

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap. De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.