Werkvoorbereider/ toezichthouder/ directievoerder Weg- en Waterbouw

(voor 32 tot 36 uur per week)

 
Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 500 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Jij gaat aan de slag in het team Omgevingsbeheer Geregeld. Ons team houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de gemeente Smallingerland. De gemeente Smallingerland onderhoudt en vervangt volgens proces- en planmatig beheer de wegen in de openbare buitenruimte. Samen met je collega's van riool, groen, kunstwerken en openbare verlichting lever jij een belangrijke rol aan de uitvoering van deze uitdagende opgave. Dat vraagt om visie en strategisch handelen.

Dit is de functie
In de rol als werkvoorbereider/ toezichthouder/ directievoerder weg- en waterbouw krijg je een brede functie. Je zorgt ervoor dat werken worden voorbereid door verschillende adviesbureaus in te huren, controleert bestekken en tekeningen, zorgt dat werken worden aanbesteed en houdt toezicht op de uitvoering.

Als werkvoorbereider begeleid je verschillende civieltechnische projecten. Dit loopt uiteen van beheer, onderhoud, vervanging en aanleg van groen en openbare verlichting tot riolering en wegen. Denk aan de aanleg van een nieuwe woonwijk en het bouwrijp en woonrijp maken door externe partijen.
Je bent verantwoordelijk van voorbereiding tot realisatie en je werkt hierin samen met beheerspecialisten, collega's van planvorming en externe ingenieursbureaus. Met het team zorg je gezamenlijk voor planning, (aansturen van) werkvoorbereiding en coördinatie bij de uitvoering. Hiervoor hebben we vaste procedures en richtlijnen waar jij op terug kunt vallen.

Tijdens de uitvoering heb je een rol als toezichthouder en controleer je (eventueel samen met derden) de activiteiten van de aannemers. Dit gelet op de contracten en regelgeving. Je bewaakt de budgetten en de voortgang en zorgt voor goede afstemming met betrokkenen, intern en extern.

Dit zoeken wij
Beschik jij over de volgende aspecten en spreken onze opgaven jou aan? Neem dan contact op:   

  • HBO of MBO diploma richting weg- en waterbouw
  • Je hebt ervaring met planmatig en projectmatig werken, aanbesteden en directievoering richting civiele techniek
  • Bekend met RAW systematiek
  • Je bent besluitvaardig, onderhandelingsvaardigheden, verantwoordelijk en sterk in woord en geschrift

Dit bieden wij   
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze omvang. We zijn een relatief kleine organisatie in een omvangrijke gemeente met behoorlijke ambities. Hierdoor zit je dicht op besluitvorming én op de uitvoering en krijg je snel ruimte en vertrouwen om een belangrijke bijdrage te leveren aan grote en kleinere uitdagingen. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 17,65% Individueel Keuze Budget
  • Uitstekende pensioenvoorwaarden
  • Flexibel in te delen werktijden
  • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.255,- (aanloopschaal 7) en maximaal € 3.732,- (standaardschaal 8) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week).
Bij aanzienlijke aantoonbare werkervaring behoort inschaling conform de uitloopschaal 9 (max. € 4.208,-) tot de mogelijkheden.
Aanvullend op dit salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,65%.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van Vaktechnisch medewerker A. De intentie is om deze overeenkomst hierna voort te zetten.

Heb je vragen?   
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met teammanager Johan Kazemier op 0512 581234.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra 06 31102684.

Heb je interesse?    
Dan ontvangen we graag uiterlijk 15 december een motivatie met CV van jou via Werken in Friesland.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 19 december of 20 december, we laten na de sluiting van de vacature zo spoedig mogelijk weten of je hiervoor wordt uitgenodigd.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.

Solliciteer