Wabo-coördinator / Bouwplantoetser

Het team VTH (vergunningen, toezicht en handhaving) is op zoek naar een nieuwe collega in de functie van

Wabo-coördinator / bouwplantoetser
(36 uur per week)


Heb jij kennis en ervaring als Wabo-coördinator / bouwplantoetser en wil jij bijdragen aan een veilige, gezonde en mooie leefomgeving? De eenheid Vergunningen en Handhaving van de afdeling Publiek is op zoek naar een Wabo-coördinator / bouwplantoetser voor 36 uur per week (deeltijd is bespreekbaar).

Dit zijn wij
De gemeente Smallingerland is een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke opgaven in samenwerking met onze inwoners en partners op te pakken. Hierin geven we ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De kracht van Smallingerland is de kracht van de samenleving. De inwoners, de professionals van maatschappelijk organisaties en het bedrijfsleven vormen samen deze kracht. De belangrijkste waarden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen

Dit is het team
Het team VTH (vergunningen, toezicht en handhaving) voert vergunningverlenende-, toezichthoudende- en handhavingstaken uit binnen de leefomgeving van de gemeente. Samen- en integraal werken staan bij ons centraal zowel in- als extern, zoals de FUMO, het Wetterskip Fryslân, politie en de Veiligheidsregio Fryslân. We luisteren goed naar de gebruikers van de leefomgeving, zodat onze middelen op de juiste manier worden ingezet.

Dit is de functie
Als bouwplantoetser werk je zelfstandig en houd je je bezig met het toetsen van ingediende aanvragen van omgevingsvergunningen aan de wet- en regelgeving. Je wint adviezen in bij verschillende interne en externe teams en/of diensten waarbij je o.a. overlegt met aannemers, architecten, ontwikkelaars en inwoners over de ingediende c.q. in te dienen aanvragen. Je draagt proactief bij aan het oplossen van gesignaleerde problemen binnen je vakgebied.

Daarnaast verricht je werkzaamheden op het gebied van Wabo-coördinatie. Hierbij verstrek je informatie en adviseer je over de regelgeving en procedures bij het aanvragen van omgevingsvergunningen. Je stelt zelfstandig omgevingsvergunningen op (met onder andere de activiteiten bouwen, sloop, reclame, monumenten, strijdig gebruik etc.). Daarnaast bewaak je de voortgang van het proces van vergunningverlening.

Je overige werkzaamheden bestaan uit:
- bieden van ondersteuning aan de overige bouwplantoetsers bij het afhandelen van dossiers;
- bijdragen aan uniforme taakinvulling en teamontwikkeling door het delen van kennis en werkwijzen;
- op de hoogte blijven van veranderende wet- en regelgeving ten aanzien van bouwen en ruimtelijke ordening.

Dit zoeken wij
- je beschikt over een afgeronde HBO opleiding richting Bouwkunde of je hebt middels een EVP/EVC aantoonbaar HBO-niveau;
- je hebt ABW 1 en ABW 2 of je bent bereidt deze opleiding(en) te volgen;
- je hebt (juridische)kennis van de WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht), Woningwet, Bouwbesluit, Bouwverordening en nieuwe wetgeving zoals de Omgevingswet en het Wetsvoorstel kwaliteitsborging voor het bouwen;
- je hebt gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen;
- je bent klantgericht, flexibel, een teamplayer, hebt lef en bent innovatief;
- Kennis van en ervaring met procesvertegenwoordiging en BIBOB toetsing is een pré;
- Het kunnen overleggen van een rapportage kwaliteitscriteria VTH heeft de voorkeur.

Dit bieden wij
Allereerst natuurlijk een fijne werkplek in een gezellig ambitieus team waar hard wordt gewerkt maar zeker ook wordt gelachen. Als je bij ons aan de slag gaat, krijg je een uitdagende functie waar ruimte is voor initiatief. Daarnaast bieden wij jou goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.581,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.671,- (uitloopschaal 10).

Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch medewerker E, met daarbij de intentie om deze daarna voort te zetten.

Heb je vragen
Wil je informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Menno Kanger, Teammanager VTH. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen Hielke Knippels (HR adviseur). Beiden bereikbaar via 0512-581 234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 18 september 2022 een motivatie met CV van jou via www.werkeninfriesland.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

By de gemeente Smellingerlân wurd likegoed Frysk as Nederlânsk praten. / Bij Gemeente Smallingerland spreken we zowel Fries als Nederlands.

Solliciteer