Twee Brugwachters

Gemeente Smallingerland zoekt: 

Twee Brugwachters  
(8 uur per week)

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team Omgevingsbeheer Specialisten vind je op de Tussendiepen en bestaat uit circa 35 collega's. Het team is verantwoordelijk voor o.a. ongediertebestrijding, parkeergarages, straten maken, timmerwerk, brugbemanning, pontschippers, gladheidbestrijding, monteurs, beheer sportvelden, beheer gemalen, boomverzorging, beheer begraafplaatsen en de haven.

Dit is de functie
Als brugwachter ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de bruggen van het Polderhoofdkanaal en de Hooidamsbrug. We zoeken twee extra brugwachters die deze functie afwisselend uitvoeren, de ene week op een doordeweekse dag en de andere week in het weekend.

Naast bedienen van de brug ontvang je meldingen en geeft aanwijzingen via de marifoon en je onderhoudt contacten met collega's en aannemers inzake het onderhoud van de brug en scheepvaartbewegingen. Je int de liggelden van passanten en onderhoudt contacten met bedrijven voor het bedienen van de brug buiten reguliere openingstijden. Als brugwachter verricht je ook administratieve handelingen inzake passages van de scheepvaart. Verder verricht je kleinschalige onderhoudswerkzaamheden aan de brug en verzorg je de gladheidsbestrijding ter plekke van de brug t.b.v. voetgangers.

Dit zoeken wij
Spreekt dit jou aan en voldoe je in grote lijnen aan onderstaand profiel?

  • Diploma op minimaal VMBO niveau
  • Kennis richting bedienen van een brug, marifoon en plegen van (klein) onderhoud (of bereid dit te leren)
  • Bekend met veiligheidsvoorschriften en vaarreglementen

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is de omgeving waarin wij mogen werken en de diversiteit die dit biedt aan projecten. We hebben te maken met stedelijk gebied, authentieke dorpen, platteland en waterrijke gebieden. Samen met de ambitieuze (bouw)plannen waaraan we werken levert dit een unieke combinatie op. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 17,75% Individueel Keuze Budget
  • Uitstekende pensioenvoorwaarden
  • Reiskosten en OV vergoeding
  • Leasefiets regeling
  • Flexibel in te delen werktijden
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie


Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2184,- en maximaal € 2886,- (standaardschaal 3) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75%.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van uitvoerend medewerker C met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Gerrit van der Ploeg (teammanager) via 0512 581711.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Hielke Knippels (HR adviseur) via 0512 581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 18 juni een motivatie met CV van jou via werkeninfriesland.nl

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.