Toezichthouder bouwfase

Ben je al toezichthouder of heb je een technische achtergrond en wil je de overstap maken van de bouw naar de gemeente, dan zijn wij op zoek naar jou:

Toezichthouder bouwfase

(voor 36 uur per week)

Dit zijn wij
Binnen gemeente Smallingerland is een organisatie-ontwikkelingstraject ingezet, die de dienstverlening en samenwerken met de omgeving voorop stelt. De gemeente Smallingerland beweegt naar een organisatie die flexibel en wendbaar is, denkt vanuit mogelijkheden en voortdurend in contact staat met haar omgeving. Een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels, die werkt vanuit opgaven, ruimte geeft om te leren en te experimenteren en voortschrijdend inzicht toepast. Luisteren, durven en leren zijn daarbij terugkerende werkwoorden.

Dit is het team
Het team VTH (vergunningen, toezicht en handhaving) voert vergunningverlenende-, toezichthoudende- en handhavingstaken uit binnen de leefomgeving van de gemeente. Samen- en integraal werken staan bij ons centraal zowel in- als extern, zoals de FUMO, het Wetterskip Fryslân, politie en de Veiligheidsregio Fryslân. We luisteren goed naar de gebruikers van de leefomgeving, zodat onze middelen op de juiste manier worden ingezet.

Dit is de functie
Als toezichthouder bouwfase werk je zelfstandig en houd je je bezig met o.a. de volgende werkzaamheden:

Toezicht op de uitvoering van de omgevingsvergunning tijdens de bouwfase;

 • Het opsporen van illegale bouw en illegaal gebruik,
 • Het opstellen van brieven n.a.v. toezichtcontroles en verwerken van controlegegevens in een geautomatiseerd systeem;
 • Behandelen van klachten;
 • Inwinnen van adviezen bij verschillende interne en externe teams of diensten;
 • Proactief bijdragen aan het oplossen van gesignaleerde problemen.

Dit zoeken wij:
Als toezichthouder bouwfase ben je klantgericht, werk je graag samen én bent in staat om zelfstandig zaken op te pakken. Je hebt lef en je bent nieuwsgierig naar het werken in een gemeentelijke organisatie en naar de politieke dynamiek. Daarnaast vragen wij:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding of relevante ervaring in de richting bouwkunde (het   bezit van ABW 1  en ABW 2 is een pré) of bent bereid deze te halen.
 • Je hebt een goede basiskennis van brandpreventie, constructies en bouwfysica.
 • Je bent bekend specifieke ICT-systemen zoals Squit en/of maakt je systemen snel eigen.
 • Je bent proactief in het op de hoogte blijven van veranderende wet- en regelgeving ten aanzien van je vakgebied. Ook ben je bereid tot het volgen van een aanvullende opleidingen en/of cursussen om te voldoen aan de functie-eisen en kwaliteitscriteria.
 • Je beschikt over een goed gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhouding en je bent klantgericht, flexibel en een teamplayer.
 • Je bent communicatief vaardig richting zowel timmerman, projectleider als inwoner. Inlevingsvermogen is ook belangrijk. Twee dingen die je als toezichthouder niet kunt missen.

 
Dit bieden wij
Allereerst natuurlijk een fijne werkplek in een gezellig ambitieus team waar hard wordt gewerkt maar zeker ook wordt gelachen. Als je bij ons aan de slag gaat, krijg je een uitdagende functie waar ruimte is voor initiatief. Daarnaast bieden wij je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.494,- (uitloopschaal 10).

Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch medewerker E, met daarbij de intentie om deze daarna voort te zetten.

Heb je vragen
Wil je informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Menno Kanger, Teammanager VTH. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen Hielke Knippels (HR-adviseur). Beiden bereikbaar via 0512 581 234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 12 december 2021 een motivatie en een CV van jou via werkeninfriesland.nl. 

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 16 december.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


By de gemeente Smellingerlân wurd likegoed Frysk as Nederlânsk praten. / Bij Gemeente Smallingerland spreken we zowel Fries als Nederlands.

Solliciteer