Senior Projectleider Fysieke Opgaven

Senior Projectleider Fysieke Opgaven
(voor 32 - 36 uur per week)

 

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 56.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, dichtbij Groningen en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Het team Programma's & Projecten bestaat uit programmamanagers, projectleiders en projectondersteuners. Het team stuurt complexe en betekenisvolle projecten aan die een bijdrage leveren aan de realisatie van onze ambitie zoals vastgelegd in onze omgevingsvisie.

Dit is de functie
Als senior projectleider realiseer je complexe projecten in het fysieke domein van gemeente Smallingerland. We hebben een ambitieuze omgevingsvisie met een grote diversiteit aan opgaven, uiteenlopend van grootschalige woningbouw tot inbreidingsopgaven en infrastructuurprojecten. Daarnaast druk je een stempel op het verder professionaliseren van projectmatig werken binnen onze organisatie.

Als senior projectleider ben je integraal verantwoordelijk voor het leiden en coördineren van complexe projecten. Je bewaakt de budgetten, subsidieaanvragen en de planning. Ook bereid je de bestuurlijke besluitvorming voor en stelt voortgangsrapportages op. Je behoudt overzicht, bent scherp op risico's en anticipeert hierop. Je zoekt de samenwerking met interne en externe partijen, organiseert en geeft leiding aan projectgroepen. Je brengt veel kennis en ervaring mee en bent daarom van nature sparringpartner voor de ambtelijke en bestuurlijk opdrachtgever.

Een belangrijk deel van je functie bestaat uit communicatie en participatie. Je hebt oog voor de verschillende belangen en bent aanspreekpunt van de diverse stakeholders zoals: bewoners, ondernemers, de opdrachtgever en collega’s. Je schakelt makkelijk tussen belangen en bent in staat om namens onze belangen te behartigen in diverse samenwerkingsverbanden en het voeren van onderhandelingen. Daarnaast heb je oog voor de omgeving / onze inwoners.

Dit vraagt om een benaderbare en slagvaardige professional met veel ervaring, die energie krijgt van het uiteenlopende ruimtelijke opgaven en de ambitie die hierachter zit. Samen met jou maken we onze ambities direct zichtbaar in de gemeente.

Dit zoeken wij                                                                                        

 • HBO / WO diploma richting bouwkunde, civiele techniek of planologie / gebiedsontwikkeling.
 • Minimaal 7 jaar werkervaring als projectleider van complexe en relevante projecten in het maatschappelijk domein.
 • Ervaring met het voeren van onderhandelingen met commerciële partijen of in samenwerkingsverbanden.
 • Sterk in coördineren, projectbewaking en je bent resultaatgericht en slagvaardig.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit.

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland vind je in de diversiteit aan projecten en uitdagingen in stedelijk gebied, authentieke dorpen, de maakindustrie, platteland en waterrijk gebied. Gesterkt door onze ambities, unieke omgeving en topografische ligging.

Uiteraard bieden we ook goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Contract voor 1 jaar met intentie tot vast
 • 17,75% Individueel Keuze Budget (IKB)
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden
 • Reiskostenvergoeding
 • Leasefietsregeling
 • Flexibel in te delen werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
 • Opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen

Het salaris en schaalindeling is afhankelijk opleiding en werkervaring en bedraagt minimaal € 4020,- (standaardschaal 11) en maximaal € 6096,- (uitloopschaal 11A). Dit is bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week). Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75% en mogelijk 10% arbeidsmarkttoelage. Het maximale salaris incl. toelage en IKB bedraagt € 7242,-.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van specialistisch medewerker B met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen Bert van Doorn (Teammanager P&P) via 06-27072992. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra via e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 10 december een motivatie met CV van jou via: werkeninfriesland.nl.

Voordat je in dienst treedt is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.