Senior medewerker salaris- personeelsadministratie

Het team Organisatie & Communicatie is op zoek naar een gedreven

Senior medewerker salaris- en personeelsadministratie
(28-36 uur per week)

Dit zijn wij                                                                                                                                                             
De gemeente Smallingerland is een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke opgaven in samenwerking met onze inwoners en partners op te pakken. Hierin geven we ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. Onze kernwoorden zijn daarom: luisteren, durven, leren.

Het team Organisatie & Communicatie verricht werkzaamheden op beleidsmatig, adviserend en uitvoerend niveau op de taakgebieden personeelsbeleid, HR-advies, personeels- en salarisadministratie, organisatieontwikkeling, communicatie-advies en woordvoering. De ontwikkeling van het team binnen de nieuwe organisatie kent een focus op de integrale samenwerking tussen personeel, organisatie en communicatie en het voorbereid zijn op continue organisatie ontwikkeling. Op het gebied van de personeels- en salarisadministratie kent de organisatie nog genoeg uitdagingen (o.a. implementatie van nieuwe software).

Dit is de functie
Als senior medewerker salaris-en personeelsadministratie ben je verantwoordelijk voor een goed gestroomlijnde administratie. Je ziet toe op een adequate uitvoering van de salaris- en personeelsadministratie en draagt zorg voor het formatiebeheer en de personeelsbegroting. Je ondersteunt en coacht hierbij inhoudelijk je 5 collega's van de administratie. Tevens ben je sparringpartner voor het team, het management en andere collega's binnen de organisatie op het gebied van o.a. formatiebeheer, administratieve processen en externe inhuur.

Je draagt mede zorg voor de implementatie van de Centric-applicatie Motion, die dit jaar gepland staat. Verder verricht je, samen met collega's, functioneel beheerstaken voor het salaris- en personeelsinformatiesysteem (nu nog PIMS/YOUPP van Centric).

Ook signaleer je interne- en externe ontwikkelingen op je eigen vakgebied en voert zo nodig in overleg met directe collega's noodzakelijke wijzigingen door. Je maakt de uitvoering van rechtspositionele wijzigingen mogelijk met behulp van de juiste systemen.

Dit zoeken wij
Je beschikt over Hbo- werk- en denkniveau. Je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijke seniorfunctie, kunt in processen denken en hebt kennis van de relevante wet- en regelgeving.

Ervaring met implementeren van nieuwe software en functioneel beheerstaken is een pré, maar geen must. We vinden het daarbij belangrijk dat je een dienstverlenende instelling hebt, over coachende vaardigheden beschikt, pro-actief bent en goed kunt samenwerken. 

Daarnaast is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en het vermogen en inzicht hebt om overstijgend te kijken naar bepaalde zaken.

Dit bieden wij
Naast een uitdagende functie binnen een steeds veranderende omgeving bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (per 1-1-2021: 17,55%), flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.048,- (standaardschaal 9) op basis van een 36-urig dienstverband.

Het gaat om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker E. Bij goed functioneren kan de overeenkomst na een jaar worden omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Dan kun je contact opnemen met Iva Catsova (Teammanager Organisatie & Communicatie) of Leo de Boer (HR adviseur). Beide zijn zij bereikbaar via het centrale nummer, 0512-581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 20 april 2021 een motivatie met CV van jou via https://www.werkeninfriesland.nl/vacature/senior-medewerker-salaris-en-personeelsadministratie/  

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers genieten conform ons werving- en selectiebeleid een voorrangspositie.

Solliciteer