Senior beleidsadviseur ruimtelijke ordening

Team Omgeving is op zoek naar een enthousiaste
 

Senior beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening
(voor 36 uur per week)


Wil jij werken aan levendige en aantrekkelijke dorpen en wijken in Smallingerland/Drachten? Dan ben je van harte welkom om bij ons aan de slag te gaan.

Dit zijn wij
De gemeente Smallingerland is een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke opgaven in samenwerking met onze inwoners en partners op te pakken. Hierin geven we ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De kracht van Smallingerland is de kracht van de samenleving. De belangrijkste waarden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Het team bestaat uit circa 10-15 collega's en zijn verantwoordelijk voor het opstellen van beleid en ontwerpen voor ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, stedenbouw, natuur en landschap, verkeer en vervoer, duurzaamheid, water en milieu.

Dit is de functie
Als ervaren beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening begeleid je complexe planologische procedures en lever je een bijdrage aan grote gebiedsontwikkelingen vanuit jouw vakkennis. Je onderzoekt en vertaalt strategische ontwikkelingen, beoordeelt de effectiviteit van bestaand beleid en adviseert het college en raad proactief over strategische ontwikkelingen.

Je signaleert nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied en vertaalt deze naar concrete en praktische  uitvoeringsprogramma's. Ook ben je sparringpartner voor je junior en medior collega's. Je legt makkelijk verbinding op de inhoud en relatie met collega's van andere vakdisciplines binnen het ruimtelijk domein.

Als vertegenwoordiger van de gemeente neem je op strategisch en tactisch niveau deel aan interne en externe overlegverbanden. Je weet je staande te houden in overleggen met overheden, projectontwikkelaars  en ondernemers. Ook ben je in voorkomende gevallen juridisch vertegenwoordiger van de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures en nadeelcompensatietrajecten.

Dit zoeken wij
- Je hebt ruime ervaring als beleidsadviseur ruimtelijke ordening bij een lokale/regionale overheid of adviesbureau.
- Je hebt een voor de functie relevante HBO/WO opleiding (bijv. Rechten of Planologie) en kennis van wet- en regelgeving op het terrein van ruimtelijke ordening. Ook heb je
  ervaring met beleidsontwikkeling en kunt dat met de spelers op dit terrein tot uitvoering brengen.
- Je enthousiasmeert en nodigt uit tot uitvoering. Je wisselt informatie, kennis en ervaringen uit. Je hebt een brede blik en denkt/werkt kansgericht.
- Je neemt de verantwoordelijkheid voor je werk en wil daarbij de gestelde doelen halen. Je kunt je verplaatsen in de positie van anderen.
- Je werkt zelfstandig en omgevingsgericht. Je bent, ook op schrift, communicatief sterk. Je hebt ervaring in het werken bij een (semi-)overheidsorganisatie.

Dit bieden wij
Als je bij ons aan de slag gaat, krijg je een uitdagende functie waar ruimte is voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij jou goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal bruto € 3.406,- (standaardschaal 10A) en maximaal bruto € 5.372,- (uitloopschaal 11) per maand op fulltime basis (36 u/w).

Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Beleidsadviseur C, met daarbij de intentie om deze daarna om te zetten in een vast dienstverband.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Bart Schenkel (Teammanager Ondernemen en Ontwikkelen). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Hielke Knippels (HR-adviseur). Zij zijn bereikbaar via ons centrale nummer 0512-581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag een motivatie en een CV van jou via werken in Friesland.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

By de gemeente Smellingerlân wurd likegoed Frysk as Nederlânsk praten. / Bij Gemeente Smallingerland spreken we zowel Fries als Nederlands.

Solliciteer