Programmamanager duurzaamheid

Het team Programma's en Projecten is op zoek naar een

Programmamanager duurzaamheid

(voor 32 uur per week)

Als programmamanager duurzaamheid is het jouw doel om samen met de Gemeente, het programmateam, inwoners en ondernemers stappen te zetten naar een duurzaam Smallingerland waar iedereen prettig kan wonen, werken en leven. Nu en in de toekomst.

Dit doe je samen met ons
Smallingerland werkt vanuit het hart. Wij zijn een oprechte partner, sterk in het ontketenen van energie. Vindingrijk in het behalen van gezamenlijke doelen. Met de blik vooruit werken wij samen voortdurend aan verbetering.

Dit is het team
De programmamanager Duurzaamheid maakt deel uit van het team Programma's en Projecten (15 fte) bestaande uit programmamanagers, projectleiders en projectondersteuners. Het team levert de managers van de organisatie brede programma's en de projectleiders voor de bestuurlijk en maatschappelijk meest complexe projecten, waaronder Duurzaamheid. Daarnaast maak je integraal onderdeel uit van het programmateam duurzaamheid, bestaande uit collega's van diverse teams.     

Dit is de functie                                                                                                                           
Je werkt volgens het gehanteerde model van de bestuurlijk opdrachtgever – ambtelijk opdrachtgever – opdrachtnemer. Als programmamanager duurzaamheid ben je integraal verantwoordelijk voor het programma duurzaamheid zowel intern als extern en je kunt op elk gewenst moment hierover rapporteren. Samen met het programmateam vorm je hét expertisecentrum op het gebied van duurzaamheid en geef je vorm en inhoud aan het uitvoeringsprogramma met daarin de opgaven Energie, Klimaat en Circulariteit.

Een van je eerste taken is het door ontwikkelen en laten vaststellen van het uitvoeringsprogramma Duurzaamheid. Je identificeert en adviseert over sturende keuzen die de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever moeten maken en je biedt daarbij alternatieven aan. Hierbij is het belangrijk dat je creativiteit combineert met de toepassing van regelgeving om zo gewenste ontwikkelingen en initiatieven te realiseren.

Je hebt een duidelijke visie op kansen en mogelijkheden binnen het vakgebied Duurzaamheid en deze kunt omzetten in concrete (beleids)producten. Je weet hierbij het college, gemeenteraad, management, collega's en externe stakeholders te inspireren, overtuigen en te coachen in hun bijdrage aan het programma Duurzaamheid. Ook vertegenwoordig je het programma duurzaamheid in de grote projecten zoals Omgevingsvisie en nieuwbouw zwembad De Welle.

Dit zoeken wij                                                                                                                           
Je hebt uitstekende mondelinge vaardigheden, die je maken tot een verbinder en inspirator voor jouw omgeving. Netwerken zit in je genen en je weet wat je gesprekspartners beweegt. Je beschikt over vaardigheden om tegenstrijdige belangen zowel binnen als buiten de gemeente te verenigen en je kan schakelen tussen proces (relatie) en inhoud.

Je hebt ervaring met het leiden van complexe projecten en programma's bij voorkeur in een matrixorganisatie. Je bent intrinsiek gemotiveerd om met het thema duurzaamheid aan de slag te gaan. Je beschikt over WO-werk- en denkniveau. Je bent vaardig in het ontwikkelen van scenario's en hebt een uitstekend analytisch denkvermogen.

Je weet in deze veranderende omgeving je koers te bepalen en wilt daarbij de gestelde doelen halen. Je draagt met overtuiging bij aan een duurzame kwaliteitsverbetering van het woon- en leefklimaat in onze gemeente. Je bent als geen ander in staat collega's tot mooie resultaten te bewegen. Je werkt daarnaast zelfstandig en omgevingsgericht.

Dit bieden wij                                                                                                                           
Naast een uitdagende functie binnen een steeds veranderende omgeving bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.561- (aanloopschaal 11) en maximaal € 5.519,- (standaardschaal 11a).

Verder bieden we een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker A. Bij goed functioneren kan de aanstelling na een jaar worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Siebren van der Berg, concerndirecteur en waarnemend Teammanager Programma's & Projecten, tel 0512-581 234. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Hielke Knippels, HR-adviseur, tel. 0512- 581 234,

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 26 april 2021 een motivatie met CV van jou. 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure.

De vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Conform de regeling werving- en selectie binnen de gemeente Smallingerland genieten interne kandidaten een voorrangspositie.

Solliciteren