Ketencontroller

Het team Financieren is op zoek naar een

Ketencontroller

(voor 36 uur per week)


Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 500 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team financiën is verantwoordelijk voor de gehele P&C cyclus, financiële administratie en de advisering met betrekking tot financiën en het financieel beleid van de gemeente. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het beleid, heffen en innen van de lokale belastingen als ook het verlenen van kwijtschelding.

Dit is de functie
Onze organisatie kent drie ketens met ieder een ketencontroller.. Jij wordt ketencontroller voor de keten Sociaal Domein. Samen met twee financieel consulenten en een financial controller ben je verantwoordelijk voor advisering van deze keten. Je bent 'business partner' voor de managers en beleidsmedewerkers in deze keten. Vanuit een integraal gezichtspunt adviseer je over strategie, sturing, beheersing, toezicht en verantwoording. Je investeert in een goede relatie waarbij je proactief meedenkt en oplossingsgericht bent maar ook kritisch kunt zijn en waar nodig tegenkracht kunt bieden. Je signaleert kansen en aandachtspunten op basis van interne en externe ontwikkelingen.

Je werkzaamheden zijn op hoofdlijnen:
- Het als professional proactief, onafhankelijk en integraal ondersteuning bieden bij de realisatie van de doelstellingen van de zeven teams in de keten. Deze doelstellingen zijn opgenomen in de verschillende visies van de gemeente en vertaalt in de programmabegroting, en de jaarplannen.
- Het adviseren over sturing en beheersing (voorwaardenscheppend, adviserend & toetsend) en daarmee, samen met de ketenmanagers en concerncontroller, de basis leggen voor het in ‘in
control zijn’.
- Het fungeren als ‘business partner’ ten behoeve van de ketenmanager, directie en college om samen de gestelde doelen te realiseren door te adviseren, te spiegelen, en te anticiperen op
ontwikkelingen in de toekomst;
- Vanuit integraal gezichtspunt gebruik maken van kennis & kunde van verschillende specialisten. Verbinden en kritische vragen stellen.
- Het uitvoeren van een actieve rol bij het signaleren en doorvoeren van verbeteringen in het proces (structureren en optimaliseren).

Dit zoeken wij
Beschik jij over de volgende aspecten en spreken onze opgaven jou aan? Neem dan contact op:

- WO / HBO diploma richting bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar
- Werkervaring als controller
- Kennis van / affiniteit met financiën en control binnen de (gemeentelijke) overheid
- Analytisch, constructief en oplossingsgericht
- Positief-kritisch, resultaatgericht, pro-actief en overtuigingskracht
- Spin in het web en bruggenbouwer

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze omvang. We zijn een relatief kleine organisatie in een omvangrijke gemeente met behoorlijke ambities. Hierdoor zit je dicht op besluitvorming én op de uitvoering en krijg je snel ruimte en vertrouwen om een belangrijke bijdrage te leveren aan grote en kleinere uitdagingen. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

- 17,75% Individueel Keuze Budget
- Uitstekende pensioenvoorwaarden
- Reiskosten en OV vergoeding
- Leasefiets regeling
- Flexibel in te delen werktijden
- Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
- Opleidingsmogelijkheden
- Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3406,- (aanloopschaal 10A) en maximaal € 5372,- (standaardschaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week).
Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75%.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker B met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Lieuwe Schotanus (Teammanager Financiën) via 0512 581234.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur werving & selectie) via e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 2 april een motivatie met CV van jou via Werken in Friesland.
Je ontvangt dan een bevestigingsmail (deze kan in de spambox komen) en na verstrijken van de deadline nemen wij contact op over het verloop van de procedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.

Solliciteer