Junior beleidsadviseur Sociaal Domein

De gemeente Smallingerland is voor het team Sociaal Geregeld op zoek naar:   

Junior beleidsadviseur Sociaal Domein
(voor 28-32 uur per week voor de duur van 2 jaar)

Dit zijn wij  

Binnen gemeente Smallingerland is een organisatie-ontwikkelingstraject ingezet, die de dienstverlening en samenwerken met de omgeving voorop stelt. De gemeente Smallingerland beweegt naar een organisatie die flexibel en wendbaar is, denkt vanuit mogelijkheden en voortdurend in contact staat met haar omgeving. Een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels, die werkt vanuit opgaven, ruimte geeft om te leren en te experimenteren en voortschrijdend inzicht toepast.

Het team Sociaal Geregeld houdt zich bezig met het beleidsmatig faciliteren van de uitvoering op het gebied van werk, inkomen, inburgering, maatschappelijke ondersteuning, jeugd en schuldhulpverlening en (het beheer van) contractmanagement.

Binnen onze organisatie streven we naar een kleine afstand tussen beleid en uitvoering. Dat doen we om het door de gemeenteraad en/of het college vastgestelde beleid ook daadwerkelijk te laten doorwerken in die uitvoering.

Dit is de functie

In deze nieuwe functie werk je op het snijvlak van beleid en uitvoering. Je maakt kennis met onze uitvoerende teams op het gebied van school, werk en inkomen. Je gaat je in deze werkterreinen verdiepen en op zoek naar mogelijkheden om op deze gebieden subsidies of andere inkomstenbronnen aan te boren voor projecten en werkzaamheden, waardoor we onze inwoners beter kunnen ondersteunen.

Om je meer vertrouwd te maken binnen het sociaal domein, focus je je de eerste maanden vooral op het leren kennen van een aantal specifieke onderwerpen binnen het team Na(ar) School. Je kunt hierbij denken aan leerlingenvervoer, leerplicht, RMC en de verplichte zoektijd. Daarna ga je je verbreden en verbaas je ons met jouw slimme inzichten om fondsen te werven om onze inwoners beter te kunnen ondersteunen.

Dit zoeken wij

Je beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding. Ook met een MBO+ achtergrond en een flinke dosis motivatie, ben je van harte welkom. Je leert snel en communiceert makkelijk en helder in gesprek en in (schriftelijke) advisering. Dit kun je intern en extern en op verschillende niveaus.

Je hoeft geen beleidsmatige ervaring te hebben, maar je bent wel ontzettend gemotiveerd om binnen het sociaal domein aan de slag te gaan. Je bent resultaatgericht, nieuwsgierig, vasthoudend, leert snel en bent gemotiveerd om de gemeentelijke organisatie en politieke dynamiek te leren kennen.

Jij bent als geen ander in staat om in verbinding te treden met je collega's binnen het sociaal domein en ook met de andere teams in de organisatie. Je zoekt actief de verbinding met andere beleidsterreinen. In onze organisatie werken we vanuit 3 organisatie brede competenties: leren, durven en luisteren.

Dit bieden wij

Wij bieden; naast een uitdagende functie in een organisatie die in beweging is; goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget en opleidingsfaciliteiten. Het salaris is vastgesteld op € 2484,- bruto per maand (aanloopschaal 8-0) bij een 36-urige werkweek.

Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met eventueel een verlenging van een jaar, in de functie van Beleidsadviseur E 

Heb je vragen? 

Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Gerdien Tiesinga (Teammanager Sociaal Geregeld). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Leo de Boer (HR adviseur). Zij zijn bereikbaar via 0512-581234.

Heb je interesse?

Je kunt solliciteren door uiterlijk 28 februari 2021 een brief met CV te sturen. 

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld, interne kandidaten hebben een voorrangspositie conform onze regeling werving- en selectie.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij: Gerdien Tiesinga  -  g.tiesinga@smallingerland.nl 

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij: Leo de Boer  -  l.de.boer@smallingerland.nl 

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.042302@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 28-02-2021 binnen zijn.