Informatieconsulent

(32 - 36 uur per week)

Dit zijn wij
De gemeente Smallingerland beweegt naar een organisatie die flexibel en wendbaar is, denkt vanuit mogelijkheden en voortdurend in contact staat met haar omgeving. Een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels, die werkt vanuit opgaven, ruimte geeft om te leren en te experimenteren en voortschrijdend inzicht toepast. Luisteren, durven en leren zijn daarbij terugkerende werkwoorden.

Het team Informatie & Analyse kent de specifieke clusters basis- en kernregistraties, data-analyse en datavisualisatie, procesanalyse, recordmanagement en informatieconsultancy en beleidscluster datagedreven sturen.

Dit is de functie
Samen met de andere collega's van cluster recordmanagement en informatieconsultancy werk je aan beheren en continu optimaliseren van onze informatiehuishouding. Hierdoor kunnen we dienstverlening verbeteren en is informatie altijd en overal beschikbaar voor de organisatie.                                   
Je bent nieuwsgierig naar nieuwe manieren van werken op het gebied van documentopslag en denkt oplossingsgericht mee met de teams, zodat informatie terug vindbaar en transparant is. Hierbij maak je gebruik van de beleidskaders voor recordmanagement en informatieconsultancy. Je adviseert teams over metadata, bewaartermijnen en zaaktypes. Je bent veel op de werkvloer te vinden om teams te ondersteunen bij zaakgericht werken.

Voor het op orde brengen en houden van onze informatiehuishouding werken we met een  meerjarig verbeterplan, aansluitend op wet- en regelgeving. Je denkt en werkt hieraan mee, bijvoorbeeld het kwaliteitssysteem voor informatiehuishouding. Verder voer je kwaliteitscontroles uit om juistheid en volledigheid van informatie te waarborgen en je stuurt waar nodig bij. Ook beheer je informatie om consistentie in dossiers en archieven te verbeteren.                                                               
Je levert op verzoek stukken uit het analoge archief en begeleidt externe klanten bij archiefonderzoek of genealogische vragen over stambomen of notariële akten. Ook denk je mee over beter ontsluiten van het historische archief van Smallingerland en het duurzaam bewaren van (digitale) informatie.

Dit zoeken wij    
- Je beschikt over minstens een afgeronde hbo-opleiding in de richting van informatiekunde,
  bedrijfskunde of communicatie;
- Je hebt minimaal een jaar relevante werkervaring;
- Je ziet meerwaarde van informatie voor integraliteit en kwaliteit van bedrijfsprocessen;
- Je begrijpt wat zaakgericht werken inhoudt;
- Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen, waaronder Wet Open
  Overheid, Archiefwet en e-depots;
- Je kunt collega's meenemen in veranderingen door jouw passie voor informatie;
- Je bent resultaatgericht, analytisch, accuraat, oplossingsgericht en nieuwsgierig.

Dit bieden wij                                                                                                             
Als je bij ons aan de slag gaat, krijg je een uitdagende functie waar volop ruimte is voor initiatief. Een functie waarbij je kunt bijdragen aan transparante en terugvindbare informatiehuishouding.

De functie in indicatief gewaardeerd in standaardschaal 9, nadat de functie definitief is gewaardeerd vind de definitieve inschaling plaats.  Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.208,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De functie kent ook een aanloopschaal en een uitloopschaal.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget, hybride werken en opleidingsfaciliteiten. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch Medewerker E met de intentie om deze bij goed functioneren daarna voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Heb je vragen?   
Neem dan telefonisch contact op met Janine Koning (Manager Informatie & Analyse) voor vragen over de inhoud van de functie. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anita Damstra (HR adviseur). Zij zijn bereikbaar via 0512-581234.

Heb je interesse?  
Dan ontvangen we graag uiterlijk 11 december 2022 een motivatiebrief en CV van jou via werkeninfriesland.nl.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 14 december en we laten je uiterlijk de 12e weten of je hiervoor wordt uitgenodigd.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.


Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld, interne kandidaten hebben een voorrangspositie conform onze regeling werving en selectie.


By de gemeente Smellingerlân wurdt likegoed Frysk as Nederlânsk praten. / Bij Gemeente Smallingerland spreken we zowel Fries als Nederlands.

Solliciteer