Financieel Specialistisch Medewerker

Het team Financieren is op zoek naar een

Financieel Specialistisch Medewerker
(voor 36 uur per week)

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 500 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team financiën is verantwoordelijk voor de gehele P&C cyclus, financiële administratie en de advisering met betrekking tot financiën en het financieel beleid van de gemeente. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het beleid, heffen en innen van de lokale belastingen als ook het verlenen van kwijtschelding.

Dit is de functie
Als financieel specialistisch medewerker lever je een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de producten van de P&C-cyclus. Met deze cyclus wordt inzichtelijk gemaakt in hoeverre de doelstellingen van onze gemeente worden bereikt en welke (financiële) middelen daarvoor nodig zijn. Implementatie van een P&C tool staat in de komende periode op de planning en daar ga jij een belangrijke bijdragen aan leveren. Je wordt ook functioneel beheerder van deze tool. Jouw bijdrage lever je in nauwe samenwerking met de adviseur financieel beleid en de regisseur P&C.

Je levert input voor advies richting bestuur, management en medewerkers over financiële
en bedrijfskundige vraagstukken en blijft op hoogte van actuele BBV-ontwikkelingen, signaleert risico’s, verbeter- en/of knelpunten en adviseert daarover. Je draagt bij aan analyse en verwerking van producten van de P&C cyclus. Ook bevorder je de samenhang tussen verschillende P&C producten. Ontwikkelingen in het vakgebied (bijvoorbeeld BBV) pas je toe in bestaande procedures en richtlijnen en je actualiseert verordeningen. Je bent ook betrokken bij een aantal externe partijen.

In deze functie heb je een adviserende en ondersteunende rol. Je bent verbindend en kunt goed samenwerken. Je signaleert relevante kansen en ontwikkelingen (ook voor jezelf) en vertaalt deze naar concrete acties voor de organisatie.

Dit zoeken wij
Beschik jij over de volgende aspecten en spreken onze opgaven jou aan? Neem dan contact op:
- HBO diploma richting bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar
- Ervaring met een P&C tool en Key2 Financiën is een pre
- Integer, omgevingssensitief, analytisch en verbinder

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze omvang. We zijn een relatief kleine organisatie in een omvangrijke gemeente met behoorlijke ambities. Hierdoor zit je dicht op besluitvorming én op de uitvoering en krijg je snel ruimte en vertrouwen om een belangrijke bijdrage te leveren aan grote en kleinere uitdagingen. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

- 17,75% Individueel Keuze Budget
- Uitstekende pensioenvoorwaarden
- Reiskosten en OV vergoeding
- Leasefiets regeling
- Flexibel in te delen werktijden
- Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
- Opleidingsmogelijkheden
- Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie
Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2865,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 4671,- (standaardschaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week).
Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75%.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker D met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Lieuwe Schotanus (Teammanager Financiën) via 0512 581234.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur werving & selectie) via e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 12 maart een motivatie met CV van jou via Werken in Friesland. 

Je ontvangt dan een bevestigingsmail (deze kan in de spambox komen) en na verstrijken van de deadline nemen wij contact op over het verloop van de procedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.

Solliciteer