Ervaren Communicatiemedewerker

Gemeente Smallingerland is op zoek naar een:

 Ervaren Communicatiemedewerker

(voor 24 -32 uur per week)

 

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 56.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, dichtbij Groningen en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team Organisatie en Communicatie bestaat uit circa 30 collega's. Het team is verantwoordelijk voor personeelsbeleid, HR-advies, werving & selectie, HR- en salarisadministratie, organisatieontwikkeling, communicatie-advies, woordvoering en ontwerp- & drukwerk. 

Dit is de functie                                                                                                                      
Ben jij die creatieve communicatiemedewerker, met een vlotte pen en kennis van CMS-systemen? Draai jij je hand niet om voor een stevige webtekst, een social media post, een nieuwsbericht of het maken van een mooie foto of video? Dan hebben wij de leukste functie voor jou!

Als communicatiemedewerker bij de gemeente heb je een gevarieerde rol! Je ondersteunt de communicatieadviseurs met het bedenken van de juiste content voor verschillende projecten. Je schrijft en redigeert teksten voor de website en de sociale media. Maar je draait je hand ook niet om voor het schrijven van een persbericht, een communicatieplan of content voor de offline kanalen. Je maakt nieuwsbrieven en haalt proactief content op.

Door het maken van de juiste content genereer je meer traffic op onze social media kanalen. Daarnaast beheer je onze website en het intranet. En als het nodig is maak jij die ene juiste foto of video voor onze online media. Als communicatiemedewerker vind je het, net als de rest van het team, belangrijk dat onze communicatie zowel intern als extern op orde is. Om dit doel te behalen blijf je doorlopend op de hoogte van de actualiteit en werk je veel samen met de communicatieadviseurs.

Jouw voornaamste taken zijn:

  • Beheer van de gemeentelijke website, de social media kanalen en het intranet;
  • Schrijven en redigeren van webteksten, persberichten en nieuwsbrieven in begrijpelijke taal en zorgt wekelijks voor de pagina in de actief;
  • Ondersteunen van de communicatieadviseurs met het ontwikkelen van on- en offline content.
  • Maken en uitvoeren van een contentkalender en het maken foto's en video (op locatie);
  • Verdiepen in onze doelgroepen en dit vertalen in de juiste tone of voice, passend bij het communicatiekanaal;
  • Meedraaien met de persbereikbaarheidsdienst.

Team Communicatie is continue in beweging. We houden actualiteiten in zowel onze interne als externe omgeving nauwlettend in de gaten. Daardoor maken we bewuste keuzes die aansluiten bij de omgeving. We werken vanuit de kernwaarden van onze organisatievisie 'De mens voorop'. Onze dienstverlening is GOED (gastvrij, ondernemend, eenvoudig en duidelijk) – net als jij.

Hierin past een deskundige collega die het leuk vindt dat geen dag hetzelfde is, die niet schrikt van plotselinge werkdruk en die energie krijgt van sparren met teamgenoten. Iemand die de Nederlandse taal uitstekend beheerst en dit gemakkelijk toepast in plannen, teksten en content. Daarvoor moet je de nodige ervaring meebrengen, maar sta je er ook voor open om je te verbreden en/of bij te leren.

Dit zoeken wij
Herken jij jezelf naast bovenstaande ook nog in onderstaande, dan moet je zeker solliciteren!

-       MBO of HBO diploma richting communicatie 

-       Meerjarige werkervaring in maken van plannen, teksten en foto- en videocontent

-       Voldoende bekend met web-redactie en contentcreatie, CMS-systemen, Obi4Wan, Matamo (of vergelijkbaar)

-       Deskundig, ondernemend, communicatief sterk en een prettige sparringpartner 

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze omvang, waarin je collega's van uitvoering tot directie gemakkelijk leert kennen en gemakkelijk en laagdrempelig samenwerkt. Samenwerken en een ander helpen zijn onderdeel van onze cultuur. Daarbij bieden we jou:

-       Een contract voor een jaar met intentie tot vast

-       17,75% Individueel Keuze Budget (IKB

-       Uitstekende pensioenvoorwaarden

-       Reiskostenvergoeding

-       Leasefietsregeling

-       Flexibel in te delen werktijden

-       Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding

-       Opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2878,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4537,- (standaardschaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week). Bovenop het salaris ontvang je het IKB.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van specialistisch medewerker E met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Elien de Graaf (Teammanager) via 0512 581234.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur werving & selectie) via e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 10 december een motivatie met CV van jou via Werken in Friesland. 

De gesprekken vinden plaats op 18 december, dus hou daar alvast rekening mee!        


Voordat je in dienst treedt is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.

Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.