Consulent inkomen

Het team Naar Inkomen is op zoek naar een

Consulent inkomen

(voor 32 - 36 uur per week)


Dit zijn wij                                                                                                                                 
Binnen gemeente Smallingerland is een organisatie-ontwikkelingstraject ingezet, die de dienstverlening en samenwerken met de omgeving voorop stelt. De gemeente Smallingerland beweegt naar een organisatie die flexibel en wendbaar is, denkt vanuit mogelijkheden en voortdurend in contact staat met haar omgeving. Een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels, die werkt vanuit opgaven, ruimte geeft om te leren en te experimenteren en voortschrijdend inzicht toepast. Luisteren, durven en leren zijn daarbij terugkerende werkwoorden.

Het team Naar Inkomen verricht werkzaamheden op het gebied van het verstrekken van uitkeringen. De ontwikkeling van het team binnen de nieuwe organisatie kent een focus op de integrale afstemming en samenwerking binnen het sociaal domein.

Dit is de functie
Je bent als consulent dé contactpersoon voor de inwoner, verantwoordelijk voor het correct toepassen van de wet- en regelgeving met betrekking tot de Participatiewet (uitkeringen) en het uitvoering geven aan de minimaregelingen. Je hebt een vaste caseload met klanten waarvoor jij verantwoordelijk bent voor alle voorkomende zaken rondom de uitkering of minimaregelingen. Daarnaast draag je bij aan de integrale aanpak binnen het sociaal domein door samen te werken met relevante partijen zoals team Naar Werk, Carins, team Naar School en vele anderen.

Dit zoeken wij                                                                                                                           
Je beschikt over een relevante opleiding op hbo-niveau. Je hebt kennis van de Participatiewet, andere delen van het sociale zekerheidsrecht, van het (gemeentelijk) beleid en de sociale kaart. Daarnaast heb je kennis van en vaardigheid in het voeren van klantgesprekken, vraagverduidelijking, het verrichten van onderzoeken en opstellen van rapporten en adviezen.

Je bent daarbij communicatief vaardig, dienstverlenend, analytisch en representatief. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Dit bieden wij                                                                                                                           
Naast een uitdagende functie binnen een steeds veranderende omgeving bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.581,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.208,- (standaardschaal 9).

Verder bieden we een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker E.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Jan Auke Veenstra (Teammanager Naar Inkomen). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Leo de Boer (HR adviseur).

Heb je interesse?                                                                                                                        
Dan ontvangen we graag uiterlijk 22 mei 2022 een motivatie met CV van jou via: www.werkeninfriesland.nl.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld, interne kandidaten hebben een voorrangspositie conform onze regeling werving en selectie.

By de gemeente Smellingerlân wurd likegoed Frysk as Nederlânsk praten. / Bij Gemeente Smallingerland spreken we zowel 

Solliciteer