Communicatiemedewerker

voor 36 uur per week


Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 500 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven. 

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Het team Organisatie & Communicatie verricht werkzaamheden op de taakgebieden personeelsbeleid, HR-advies, HR- en salarisadministratie, organisatieontwikkeling, communicatie en woordvoering. 

Dit is de functie    
Team Communicatie is continue in beweging. We houden actualiteiten in zowel onze interne als externe omgeving nauwlettend in de gaten. Hierdoor zijn wij in staat om bewuste keuzes te maken die aansluiten bij de omgeving. We werken vanuit de kernwaarden van onze organisatievisie 'De mens voorop'. Onze dienstverlening is GOED (gastvrij, ondernemend, eenvoudig en duidelijk) – net als jij.

Als communicatiemedewerker vind je het, net als de rest van het team, belangrijk dat onze communicatie zowel intern als extern op orde is. Om dit doel te behalen blijf je doorlopend op de hoogte van de actualiteit en ontwikkel je een breed scala aan communicatiemiddelen en activiteiten. Wat je gaat doen:

- Je ondersteunt communicatieadviseurs en geeft advies over het inzetten van communicatiemiddelen en ondersteunt bij de
  uitvoering hiervan.
- Je beheert de communicatiemailbox en de gemeentepagina.
- Je bent mede verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van bijvoorbeeld bijeenkomsten en persmomenten.
- Je schrijft en redigeert teksten, zoals persberichten en nieuwsbrieven op B1-niveau.
- Je draait mee met de persbereikbaarheidsdienst.

Geen dag is hetzelfde en dat vind jij geen probleem en je laat je hierdoor ook zeker niet van je stuk brengen. Uiteraard is het belangrijk dat je een goede pen hebt, foutloos Nederlands schrijft en onze doelgroep niet uit het oog verliest.      
          
Dit zoeken wij 
Beschik jij over de volgende kwaliteiten en spreekt de vacature jou aan? Neem dan contact op:  
                                                         
- HBO werk- en denkniveau op het gebied van communicatie 
- Ervaring als communicatiemedewerker of andere relevante werkervaring, bijvoorbeeld directiesecretaresse 
- In staat om teksten te schrijven op B1-niveau
- Sterk in plannen en organiseren
- Dienstverlenend, initiatiefrijk, communicatief sterk en een prettige sparringpartner

Dit bieden wij                                                                      
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze omvang. We zijn een relatief kleine organisatie in een omvangrijke gemeente met behoorlijke ambities. Hierdoor zit je dicht op besluitvorming én op de uitvoering en krijg je snel ruimte en vertrouwen om een belangrijke bijdrage te leveren aan grote en kleinere uitdagingen. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek. 

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 
- 17,65% Individueel Keuze Budget
- Uitstekende pensioenvoorwaarden
- Flexibel in te delen werktijden
- Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
- Opleidingsmogelijkheden 
- Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2581,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4208,- (standaardschaal 9) o.b.v. 36 uur per week. 
Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van specialistisch medewerker E. De intentie is om deze overeenkomst hierna voort te zetten. 

Heb je vragen?                                                
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met strategisch communicatieadviseur Peter Boomsma: per mail p.boomsma@smallingerland.nl of telefonisch 0631102534. 
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met adviseur werving & selectie Elko Hamstra: per mail e.hamstra@smallingerland.nl of telefonisch 0631102684. 

Heb je interesse?                                                                
Dan ontvangen we graag uiterlijk 27 november 2022 een motivatie met CV van jou via: werken in Friesland.         

Je ontvangt dan een bevestigingsmail (deze kan in de spambox komen) en na verstrijken van de deadline nemen wij contact op over het verloop van de procedure. 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.

Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.

Solliciteer