Bestuurssecretaresse

Het team Concern is op zoek naar een
 

Bestuurssecretaresse

(voor 24 - 28 uur per week)


Dit zijn wij 
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven. 

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen. 

Concern bestaat uit circa 25 Collega's. Het team is verantwoordelijk voor inkoop & aanbesteding, advisering en ondersteuning van bestuur en directie, openbare orde & veiligheid, juridisch advies, geschillenbeslechting, mediation, klachtenbehandeling, bezwaar & beroep en verzekeringen. 

Dit is de functie   
Als bestuurssecretaresse ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van het college van B&W (Burgemeesters & Wethouders). Je speelt in op de wensen van je bestuurder(s) en zorgt er voor dat de planning vlekkeloos verloopt. Het betreft complex agendabeheer, zoals het organiseren van interne en externe afspraken, verzamelen van vergaderstukken en zorgen dat de juiste personen worden geïnformeerd. Je bent tevens aanspreekpunt voor inwoners, externe relaties en collega's binnen de gemeente. Daarnaast is het belangrijk dat je in grote lijnen weet wat er speelt binnen gemeente. Kortom ben je een belangrijke schakel tussen de gemeentelijke organisatie, de politiek en de inwoners. 

Dit zoeken wij 
Wij zijn op de zoek naar iemand die in ieder geval beschikt over de volgende kennis en vaardigheden.

 • MBO+ niveau, bij voorkeur bestuurs- of directieassistente
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie als bestuurs- of directiesecretaresse
 • Handig met Office applicaties en geautomatiseerde systemen

Daarnaast kun je uitstekend organiseren, discreet en professioneel handelen en heb je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je bent proactief en hebt oog voor praktische details. Ook in de hectiek weet jij het overzicht te houden en gestructureerd te werken. Kennis van de gemeentelijke organisatie en politieke verhoudingen is een pre.  

Dit bieden wij  
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze omvang. We zijn een relatief kleine organisatie in een omvangrijke gemeente met behoorlijke ambities. Hierdoor zit je dicht op besluitvorming én op de uitvoering en krijg je snel ruimte en vertrouwen om een belangrijke bijdrage te leveren aan grote en kleinere uitdagingen. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 17,75% Individueel Keuze Budget
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden
 • Reiskosten en OV vergoeding
 • Leasefiets regeling
 • Flexibel in te delen werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2545,- en maximaal € 3612,- (standaardschaal 7) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week). Onze gemeente kent ook een uitloopschaal (max. € 4052,-).

Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75%.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van vaktechnisch medewerker B met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd. 

Heb je vragen? 
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Gerdien Tiesinga, Teammanager Concern per mail op g.tiesinga@smallingerland.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anita Damstra (HR Adviseur): per mail a.damstra@smallingerland.nl of tel. 0512 581234. 

Heb je interesse?  
Dan ontvangen we graag uiterlijk 11 juni een motivatie met CV van jou via werkeninfriesland.nl. 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure. 


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.

Solliciteer