Adviseur Verbijzonderde Interne Control (VIC)

Het team Concerncontrol is op zoek naar een

Adviseur Verbijzonderde Interne Control (VIC)
(voor 32 - 36 uur per week)

 

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 56.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team Concerncontrol bestaat uit de concerncontroller, functionaris gegevensbescherming, de adviseurs VIC, adviseurs IC en de CISO. Het team werkt aan het doelmatig, rechtmatig en efficiënt 'in control' komen en houden van onze organisatie. Het team geeft advies over ontwikkelingen, kansen, bedreigingen en risico’s voor onze organisatie, de activiteiten en projecten.

Dit is de functie
Binnen onze gemeentelijke organisatie kunnen wij jouw kennis en ervaring op gebied van interne controle & procesverbetering goed gebruiken. Wil jij jouw stempel drukken op de rechtmatigheid en meebouwen aan het in control brengen en houden van onze gemeente?

Wij zoeken een adviseur verbijzonderde interne control (VIC) die als onafhankelijke kritische adviseur meedenkt, grenzen stelt en tegenwicht biedt. Jij overziet het geheel van interne en externe processen en ben in staat deze te verbinden. Je hebt een rol waarin je toeziet op, en aanspreekpunt bent voor de adviseurs IC. Ook heb je een nauwe samenwerking met het inkoopteam en zorg je gezamenlijk voor accountantswaardige processen.

Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de inrichting, bewaking en optimalisering van de interne controle. Verder lever jij een bijdrage aan:

 • Adviseren en begeleiden in de inrichting van de Interne Controle in de eerste en tweede lijn.
 • Uitvoeren van de VIC in de derde lijn (LoD, Lines of Defence).
 • Meewerken aan vastleggen, actualiseren en verbeteren van de processen.
 • Opstellen en uitvoeren van risicoanalyses, actualiseren van het normen en toetsingskader, de werkprogramma’s en dossiervorming.
 • Audits uitvoeren en vastleggen.
 • Bijdragen aan totstandkoming van de rechtmatigheidsverantwoording vanaf 2023
 • Ondersteunen van de interimcontrole.
 • Gesprekspartner voor Concerncontroller, Controllers en (externe) Accountant.

We zoeken een collega die energie krijgt van het verbeteren van controlemaatregelen en processen. Een teamspeler die het leuk lijkt om samen met een nieuw team bij te dragen aan de vormgeving van het eigen team én concerncontrol (en zo de rechtmatigheid) binnen onze gemeentelijke organisatie.

Dit zoeken wij
Spreekt dit jou aan en voldoe je in grote lijnen aan onderstaand profiel?                   

 • Relevant HBO diploma
 • Enkele jaren relevante werkervaring in bijvoorbeeld accountancy, finance of bedrijfsvoering, bij voorkeur binnen het publieke domein
 • Inhoudelijke kennis van het BBV, onderzoeken en audits
 • Positief-kritisch, verbinder, doortastend en proactief
 • Goede contactuele eigenschappen, prettige gesprekspartner met zelfkennis en gevoel voor humor

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is de ruimte om echt impact te kunnen maken. Onze organisatie is in de afgelopen jaren al sterk verbeterd en je voelt de ambitie en energie om door te groeien, maar het is geen gespreid bedje. En dat is leuk!

Dit betekent dat jij als VIC snel jouw meerwaarde kunt tonen en al snel wezenlijk kunt bijdragen aan onze groei.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 17,75% Individueel Keuze Budget
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden
 • Reiskostenvergoeding
 • Leasefietsregeling
 • Flexibel in te delen werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
 • Opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5366,- bruto per maand (uitloopschaal 10A). Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75%. Inclusief IKB is het salaris maximaal € 6319,- bruto per maand.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker D met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur Werving & Selectie) via e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 1 oktober een motivatie met CV van jou via werkeninfriesland.nl         

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.

Solliciteer