2 Consulenten Werk met specialisatie Banenafspraak (Bab) & Beschut Werk (BW)

De gemeente Smallingerland is voor het team Naar Werk op zoek naar:
 

2 Consulenten Werk met specialisatie Banenafspraak (Bab) & Beschut Werk (BW)

(voor 28-36 uur per week)

Dit zijn wij  
De gemeente Smallingerland is een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels. Wij vinden het belangrijk om samen met onze inwoners, de professionals van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven de uitdagingen in de samenleving aan te pakken. We werken vanuit de bedoeling. De drie kernwaarden van onze gemeente zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team Naar Werk is een enthousiast team van in totaal drieëntwintig collega's met uiteenlopende talenten. Wij waarderen elkaar en elkaars inzet! We houden ons in de dagelijkse praktijk bezig met het begeleiden van onze inwoners naar deelname in de maatschappij, bij voorkeur naar betaald werk. De inwoner staat centraal en we werken nauw samen met collega's van onder meer Team Naar Inkomen en het RMC. Maar ook de samenwerking met partner in ons netwerk zoals werkgevers, Fryslan Werkt!, Caparis, Carins, M.O.S. en de scholen is essentieel om onze inwoners zo goed mogelijk te bedienen.

Dit is de functie
Als Consulent Werk met specialisatie Banenafspraak en Beschut Werk, heb je een leuke, dynamische en afwisselende baan. Je maakt deel uit van het cluster Bab van vijf consulenten. Jij bent specialist op het gebied van re-integratie van inwoners met een arbeidsbeperking. We vinden het belangrijk dat je denkt in kansen en mogelijkheden. Je weet je kandidaten te enthousiasmeren en te coachen. Je bent sensitief voor signalen van angst en belemmeringen en weet je kandidaat hier goed in te ondersteunen. Je hebt de vrije hand bij het inzetten van wat jij denkt dat nodig is. Dit kan zijn dat je kiest voor eigen begeleiding, inzet van een traject bij een re-integratiebedrijf of een maatwerktraject. Met jouw expertise ben je prima in staat om dit te beoordelen. Je maakt hierbij gebruik van het brede palet aan voorzieningen dat we voor deze doelgroep voor handen hebben. Denk hierbij aan: proefplaatsingen, werkervaringsplaatsen, loonkostensubsidie of Beschut Werk. Ook vraag je loonwaardemetingen aan en houd je regie op je caseload. Vanzelfsprekend moet er ook gerapporteerd en geregistreerd worden.

Wij zijn volop aan het ontwikkelen en nemen jou daarin graag mee! Je gaat deelnemen aan één van de vier ontwikkelgroepen en draagt jouw steentje daarin bij. Ook samen met andere teams pakken we ontwikkelthema's op.

Dit zoeken wij
Als persoon ben je sensitief en werk je efficiënt. Je legt makkelijk contacten en werkt graag samen met je directe collega's. Je beschikt over een relevante opleiding op Hbo-niveau en hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt kennis van de Participatiewet en andere delen van het sociale zekerheidsstelsel. Ervaring met Suite voor Sociaal Domein is een pré.

Dit bieden wij
Wij bieden naast een uitdagende functie in een organisatie die in beweging is goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget en opleidingsfaciliteiten. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en vastgesteld op minimaal € 2.581,- bruto per maand (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.208,- bruto per maand (standaardschaal 9) bij een 36-urige werkweek. Verder bieden we een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch medewerker E.

Heb je vragen?      
Kim Reemer (teammanager Naar Werk) beantwoordt ze heel graag! Bel hem gerust. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-417 58 375. Voor meer informatie over de procedure kun je contact ook opnemen met Leo de Boer (HR adviseur) via 0512-581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 4 september 2022 een motivatie en een CV van jou via werken in Friesland.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

De gesprekken worden gevoerd in de week van 12 september. Bij een positief eerste gesprek, volgt er eventueel een tweede gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.By de gemeente Smellingerlân wurd likegoed Frysk as Nederlânsk praten. / Bij Gemeente Smallingerland spreken we zowel Fries als Nederlands.

Solliciteer