Teammanager Samen Werken

Benodigde opleiding: HBO 
Dienstverband: Vast/Fulltime 
Aantal uren per week: 36
Gepubliceerd op : 31-03-2021
Sluitingsdatum : 11-04-2021

Alle ruimte en beweging in Opsterland

Opsterland is een ambitieuze plattelandsgemeente in Zuidoost-Friesland. Verbinding is voor ons een kernwaarde. We verbinden ons aan de samenleving, aan onze inwoners en aan onze partners. We werken samen met andere gemeenten. Onder meer in OWO-verband met de gemeenten Ooststellingwerf en Weststellingwerf en als voorzitter van de P10, het snelgroeiende samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten.
Onze medewerkers zijn onze belangrijkste kracht. Samen met hen zijn we in een organisatieontwikkelingstraject onderweg naar een toekomstgerichte netwerkorganisatie.

Verbinding maken met elkaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar vooral naar de samenleving. Samen bouwen we aan onze netwerksamenleving, binnen Opsterland en daarbuiten. Wil jij als teammanager jouw bijdrage leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Teammanager Samen Werken

(Omgevingsdomein 36 uur per week)

Onze organisatie (circa 220 fte) is volop in ontwikkeling. Niet alleen de structuur is aangepast, ook richten we onze werkprocessen en werkwijze in op werken van buiten naar binnen, vanuit de bedoeling. Daarbij zetten we in op leren en ontwikkelen. Daarmee sluiten we beter aan bij initiatieven vanuit de netwerksamenleving.

Als teammanager Samen Werken ga je werken aan een toekomstgericht, effectief en strategisch opererend beleidsteam binnen het omgevingsdomein. Team Samen Werken ontwikkelt nieuw beleid dat aansluit bij de behoefte van de uitvoering van Cultuur, Recreatie en Toerisme, Milieu, Verkeer, Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Wonen, Economische Zaken, Afval en Natuur en Landschapimplementatie van de nieuw Omgevingswet, duurzaamheid en digitalisering zijn belangrijke thema’s voor het team. Belangrijke uitdagingen voor de teammanager zijn nieuwe werkwijzen initiëren en implementeren en medewerkers meenemen in de gewenste verandering. Het team Samen Werken bestaat uit 17 medewerkers.

Waar hebben we je voor nodig?

Als teammanager stuur, coördineer en prioriteer je (op inhoud en HR-vlak) de werkzaamheden binnen jouw team. Je voert daartoe een gestructureerd overleg met de medewerkers uit het team en stemt t waar nodig tijdig af met het directieteam en/ of bestuur. Je bent klankbord voor medewerkers op tactisch en strategisch niveau.
Daarnaast ben je de primaire schakel tussen het college van B&W en het team. Er wordt van je verwacht dat je sparringpartner bent van jouw bestuurder(s) op strategische dossiers en dus bekend bent met de inhoud van het werkveld/ de thematiek binnen jouw team. Je weet jouw bestuurder(s) comfort te bieden en bestuurlijke ambities en opgaven te prioriteren (in afstemming met de bestuurder) en te vertalen naar concrete opdrachten voor de ambtelijke organisatie/ jouw team.

 • Je bent verantwoordelijk voor het op een adequate wijze functioneren van het team en draagt vanuit zijn/ haar verantwoordelijkheid voor het team bij aan het functioneren van de organisatie als geheel.
 • In samenspraak met het directieteam, collega-teammanagers en de leden van het team Strategie & Opgaven ben je mede verantwoordelijk voor het concernbelang, de integraliteit tussen de teams en de wendbaarheid rondom opgaven.
 • Je voert taken uit onder verantwoordelijkheid van het directieteam en je bent klankbord voor het directieteam op tactisch en strategisch niveau.
 • Je draagt zorg voor de dagelijkse coördinatie van het team.
 • Je bent, met inachtneming van de daartoe gestelde centrale kaders, eindverantwoordelijk voor alle aspecten van bedrijfsvoering binnen het team.
 • Je bent verantwoordelijk voor teamontwikkeling (integraliteit, collectiviteit en wendbaarheid) én persoonlijke ontwikkeling (taakvolwassenheid).
 • Je voert periodiek HR-gesprekken met alle medewerkers in zijn/ haar team over binden en boeien en leren, ontwikkelen en belonen.
 • Je bent primair verantwoordelijk voor de resultaten, de ontwikkeling en de tijdige realisatie en kwaliteit van de taken/ producten van het team.
 • Je bent primair verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van Projectmatig werken in onze organisatie.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt minimaal over een  HBO werk- en denkniveau met een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je bent thuis in de inhoud van het team waaraan je leiding geeft, zodat je discussies scherp weet te krijgen, strategisch en tactisch klankbord kunt zijn voor medewerkers in het team én een stevige sparringpartner voor het directieteam en college kunt zijn.
 • Je hebt een visie op de ‘toekomstgerichte netwerkorganisatie’, waarin woorden als koersvast, leren, experimenteren, loslaten, vertrouwen, eigenaarschap, integraal werken, van buiten naar binnen denken en handelen, programmasturing, flexibilisering en resultaatsturing centraal staan.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt een visie op leidinggeven en bent bewezen succesvol in het (door)ontwikkelen van teams en mensen. Dit doe je op een coachende, faciliterende en stimulerende wijze en gericht op de eigenschappen die passen bij de ‘toekomstgerichte netwerkorganisatie’. Het geven van verantwoordelijkheid en sparren met je medewerkers vind je belangrijk.  
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een vlotte pen en goede presentatietechnieken.
 • Je bent transparant, empathisch, daadkrachtig en besluitvaardig.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en combineert dat met een positieve grondhouding.
 • Je bent gericht op samenwerking, organisatiesensitief en omgevingsbewust.
 • Je beschikt over voor jouw team relevante netwerken en bouwt deze uit.

Wat we jou bieden

 • Een superleuke uitdagende en dynamische functie waarin we jou kansen bieden jezelf verder te ontwikkelen. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
 • Het werken bij gemeente Opsterland is uniek en veelzijdig en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, hebben we binnen de gemeente een vrij besteedbaar budget: je Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB is in totaal 17,05% van je salaris. Dit geld kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of de aanschaf van een fiets.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris maximaal € 5.872,- bruto per maand (functieschaal 12) bij een fulltime dienstverband.
 • Daarnaast bieden we jou een laptop van de zaak, mobiele telefoon, korting op diverse verzekeringen en de opbouw van keuzepensioen bij ABP pensioenfonds.
 • We hebben flexibele werkuren en bieden de mogelijkheid thuis te werken. In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren.
 • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar en wanneer we een match zijn, wordt deze omgezet in een vaste overeenkomst.

Informatie en sollicitatie

Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Sandra van ’t Hooge, directeur (tel. 0512-386 321) of Nynke Talsma, de huidige teammanager, (tel. 06 13441676). Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Wim van Geel, HR adviseur (0512-386 251).

Sollicitaties zijn welkom tot en met 11 april 2021 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van gemeente Opsterland via de sollicitatiebutton op deze website. 

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Sandra van 't Hooge

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Wim van Geel HR adviseur
0512-386251

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.043121@werkeninfriesland.nl

We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.

Sollicitaties moeten uiterlijk 11-04-2021 binnen zijn.