Projectleider bouw (32-36 uur per week)

HBO Bouwkunde I € 7.019 I onbepaalde tijd I 32 - 36 uur

Samen bouwen aan een fijne leefomgeving.  In samenwerking met het dorp wordt het dorpshuis duurzaam verbouwd. Je stemt die ochtend met de aannemer de vorderingen van de bouw af. Bij het verlaten van het terrein komt een dorpsbewoner naar je toe. Hij herkent jou van de informatiebijeenkomsten. Hij is blij met vorderingen die hij ziet. Je neemt het compliment met een glimlach in ontvangst. Die middag bespreken jij en jouw collega’s op kantoor de voortgang van grote projecten evenals de renovatie- en nieuwbouw die er nog aan zitten te komen.

Wat ga je doen?
Als ervaren Projectleider Bouw bij het team Klimaat & Leefomgeving, stuur je verschillende grote projecten voor renovatie, ver- en/of nieuwbouw aan. Je doet dit zelfstandig en zorgt ervoor dat alles goed georganiseerd is, op schema ligt en binnen het budget blijft. Je bent goed in duidelijk communiceren en je bent het aanspreekpunt voor onze inwoners en partners. Ook let je op wat belangrijk is voor de mensen in de buurt. Je vertelt regelmatig aan de opdrachtgever, het college en de raad hoe de projecten gaan en je betrekt actief andere belanghebbenden.
 Je zorgt voor actuele kennis van bouwregelgeving, bouwbesluit, aanbestedingsprocedures, installaties en bestektekeningen.


Dit bieden we jou

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een mooi salaris volgens schaal 11 van de cao gemeenten (max.€ 7.109 bruto inclusief een Individueel Keuze Budget van 17,05% bij een fulltime dienstverband), reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, een pensioenregeling via ABP en korting op diverse verzekeringen.
 • Een afwisselende baan; de ene dag denk je na over nieuwbouwplannen voor Gorredijk en de andere dag zit je om tafel met een architect over de verbouw van een school.
 • Volop kansen om te groeien via opleidingen, cursussen en workshops.
 • Een goede werksfeer; iedere ochtend word je vriendelijk begroet door je collega’s en aan humor ontbreekt het hier zeker niet.
 • Ruimte voor jouw ideeën; als jij denkt dat het anders kan dan staan we daar voor open.
 • Uitstekende werk-privé balans; ruimte om thuis te werken of op kantoor. Je krijgt van ons een laptop en een mobiele telefoon, zodat je overal kunt werken.
 • Aandacht voor jouw vitaliteit; deelname aan ons vitaliteitsprogramma, jaarlijks meerdere activiteiten met de hele organisatie en het team en een gezellig werkcafé!

Wie ben jij?
We zijn allemaal anders en dat is mooi. Dat maakt dat we samen veel meer bereiken dan alleen. Toch zijn er een aantal kenmerken die onze projectleiders verbindt. Herken jij jezelf hierin?

 • Je werkt graag met anderen en gelooft erin dat je samen beter bent
 • Je houdt ervan om dingen uit te proberen en het soms net even anders te doen
 • Je hebt veel kennis van bouwmethoden, materialen en regelgeving
 • Je kunt een projectteam leiden en motiveren en komt met praktische oplossingen voor problemen
 • Je hebt een open mind en staat open voor andere manieren van denken en doen
 • Je bent een netwerker en weet wanneer je welke expertise moet inschakelen om verder te komen
 • Je bent thuis in de politieke arena en weet precies wanneer je moet inzoomen op relevante onderwerpen

Dit zijn wij
Een plattelandsgemeente met meer dan 30.000 inwoners, 16 dorpen en veel groen. Iedere dag zetten wij ons in voor onze mensen en bedrijven in onze dorpen. We openen deuren naar nieuwe manieren van doen en kijken verder dan onze rijke landschappen. Ons motto? Het kan wel. En we geloven dat het nog beter wordt als je het samen doet.

Ruimte
Werken voor Opsterland betekent werken met 250+ enthousiaste en gezellige collega’s. Waar je collega vraagt hoe het met je gaat en waar je een high five krijgt voor een slimme oplossing. Waar je de ruimte krijgt om zelf te beslissen. En om die ene opleiding te volgen. Werken bij een gemeente die deuren opent om nieuwe dingen uit te proberen. En die je aanmoedigt om op avontuur te gaan. Wij geven jou de ruimte, pak jij ‘m?

Zo werken wij
Onze inwoners, bedrijven en eigen mensen staan centraal. Samenwerken intern en extern zijn onmisbaar. We staan open voor iedereen. En bij ons mag je zijn wie je bent. We geven je daarbij de ruimte die je nodig hebt om je werk in te richten zoals bij jou past. We vinden jouw ontwikkeling belangrijk en dragen daar graag aan bij.

Heb je vragen?
Ben je helemaal enthousiast geworden en heb je nog vragen? Laat het ons weten! Wij willen je graag ontmoeten en hebben de koffie klaar staan. Ik ben Rinze Bargerbos, regisseur projecten en mijn telefoonnummer is 06 15 67 17 13. Je mag me uiteraard ook een WhatsAppbericht sturen.

Elkaar leren kennen
Laten we elkaar beter leren kennen en wie weet wordt dit het begin van een geweldige samenwerking.

Benader ons op een manier die bij jou past. Dit mag met een brief en cv, een sollicitatievideo
of op een andere manier. Wij laten ons graag verrassen! Jouw reactie is welkom tot en met 18 februari 2024 via Werken in Friesland.