Projectleider

Alle ruimte en beweging in Opsterland

Opsterland, een prachtige gemeente, waar je behalve de 16 bruisende en karakteristieke dorpen uitgestrekte natuur vindt. Grasland, heide, de bekende Zeven Wouden en veengebieden worden er doorkruist door kanalen. Samen met de dorpen, plaatselijke belangen en onze collega’s zorgen wij ervoor dat Opsterland een prettige gemeente is om te wonen, werken en te verblijven.

We investeren in de kwaliteit van de eigen organisatie. Een slagvaardige organisatie die doet wat echt nodig is voor de dorpen en inwoners. In Opsterland willen we graag samen met anderen onze doelen bereiken.

De wereld krijgt in een steeds hoger tempo te maken met veranderingen. Geen organisatie of bedrijf dat kan daar in zijn isolement op inspelen. Ook de overheid heeft niet meer de sturende en bepalende rol van vroeger en werkt steeds meer – vaak in tijdelijke samenwerkingsverbanden en buiten de
reguliere lijnstructuur - samen met diverse partijen aan uitdagende opgaven.

Project- en programmamanagement is de discipline waarin kennis en inzichten van verandermanagement, leiderschap en omgevingsmanagement samen komen om grote interdisciplinaire opgaven van meerdere partijen succesvol te realiseren. Binnen onze gemeente is behoefte aan meer kennis en deskundigheid op dit gebied. We willen een brug slaan tussen kennis en ervaringen van lijnmanagement en project- en programmamanagement om strategische veranderingen of ambities succesvol door te voeren. Daarbij gaat het vaak om het bereiken van inspirerende veranderdoelen zonder het hebben van veel formele macht. Sturen zonder macht doet  een groot appèl op persoonlijk leiderschap.

Vanuit deze ambitie zijn we bij het Ruimtelijk domein op zoek naar een


Projectleider (36 u)
(voor een periode van 2 jaar)

We zoeken een enthousiaste projectleider die overtuigend is en die grenzen op durft te zoeken. Een projectleider die zelfstandig met een civiele achtergrond, creatief, goed kan plannen en besluitvaardig is. Daarnaast zoeken we een projectleider die tegen feedback kan en bereid is om aanpassingen te maken in de plannen. We zoeken een verbinder die op alle niveaus goed communiceert.

Wat zijn je taken?

 • Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor het eindresultaat van civiele projecten op het terrein van uitbreidingsplannen, onderhoud wegen, rioolvervanging, etc. Je begeleidt deze projecten zelfstandig en op een professionele manier. Je denkt vooruit over mogelijke uitdagingen en pakt deze direct aan.
 • Je rapporteert aan de opdrachtgever over de voortgang van de projecten. Je beweegt je als vanzelfsprekend soepel in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je spreekt uit wat van je opdrachtgever en je omgeving verwacht wordt en je draagt actief de visie en bedoeling van je projecten uit. Je bent daarmee herkenbaar als aanspreekpunt en boegbeeld voor je projecten.
 • Je hebt oog voor de belangen van onze inwoners en eventuele partners.

Welke kwaliteiten vragen we van je?

 • Je beschikt over tenminste een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van projectdocumenten, bestuurlijke besluitvormingsnota’s, bewaken van financiën, tijdsplanningen en het managen van de daarbij behorende risico’s;
 • Je hebt ervaring met het sturen op hoofdlijnen;
 • Je bent in staat adviezen van projectleden en (vak)specialisten op waarde te beoordelen;
 • Je hebt een proactieve houding, waarbij je de juiste prioriteiten weet te stellen;
 • Je bent in staat om het totaaloverzicht te behouden wanneer je meerdere projecten onder je verantwoordelijkheid hebt;
 • Je beschikt over een eigen auto, die je voor dienstreizen inzet.
 • Daarnaast zijn de volgende competenties belangrijk in deze functie:
 • Je bent inwonergericht, flexibel, creatief, initiatiefrijk, in staat goed te kunnen organiseren en plannen en je hebt overtuigingskracht;
 • Je hebt analytische vaardigheden en bent resultaatgericht;
 • Je bent omgevingssensitief, communicatief sterk en hebt netwerkvaardigheden;
 • Je bent nieuwsgierig en enthousiast. Hierdoor ben je altijd op zoek naar hoe dingen beter kunnen.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een functie voor 36 uur voor een periode van 2 jaar met volop uitdagende opdrachten die samen met het team tot stand gebracht worden. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een fulltime dienstverband, exclusief een IKB van 17,05%.


Verdere informatie en procedure

Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Georg Dümmer, teammanager Samen werken (0512-386570). Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Wim van Geel, adviseur P&O (0512-386251). Sollicitaties zijn welkom tot en met 23 september 2021 en kun je richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland via https://www.werkeninfriesland.nl/vacature/projectleider/

Solliciteren

De eerste gesprekken worden in week 39 gepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld