Communicatie Adviseurs

Bossen en weilanden, natuur, water en 16 mooie dorpen, dat is Opsterland op zijn best. Een gemeente waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Een gemeente die vooruit wil én vooruit gaat. Als er iets gedaan moet worden, zetten we samen de schouders eronder. Waar het gemeenschapsgevoel groot is en bewoners en bedrijven de ruimte krijgen om initiatieven te ontplooien om samen te bouwen aan deze mooie gemeente.
Opsterland ligt langs de snelweg A7 en N381 en is daardoor uitstekend bereikbaar. Grote plaatsen als Heerenveen en Drachten zijn in 10 minuten bereikbaar en Groningen en Leeuwarden binnen 30 minuten.

Ben jij op zoek naar een unieke baan voor tenminste 24 uur per week waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een duurzaam en toekomstbestendig Opsterland? Een baan waarin jij het verschil kan maken voor onze inwoners? Wil jij anderen inspireren en er voor zorgen dat ons bestuur zichtbaar en benaderbaar is? Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken scherpe, fris denkende en gepassioneerde

communicatie adviseurs

met als specialisme bestuurscommunicatie

Wat ga je doen?

Als ervaren adviseur bestuurscommunicatie speel je tijdig in op de behoeftes van het bestuur. Dat doe je door te sparren over de inhoud en vorm van de communicatie, te ondersteunen en de publieke opinie te volgen, zowel in- als buitenshuis. Ook houd je het overzicht over de projecten, portefeuilles en taken waar de bestuurders verantwoordelijk voor zijn. Dit alles vanuit je vakgebied communicatie.
Je vindt proactief oplossingen voor hun communicatie uitdagingen. Door media-uitingen, de publieke opinie en projecten te monitoren, te analyseren en te interpreteren, kom je tot een gedegen en helder onderbouwd communicatieadvies. Je vertaalt (complexe) politieke bestuurlijke thema’s naar concrete strategieën en kernboodschappen.
Vanuit het vakgebied communicatie ben jij de sparringpartner voor de bestuurders en draag je met jouw visie en bewezen expertise bij aan de opgaven vanuit het coalitieakkoord. Je begeleidt de bestuurders bij het voorbereiden van (media) optredens en denkt mee over effectieve manieren om de doelgroep te bereiken.
Je voert een actief communicatie- en persbeleid uit, waardoor je inwoners, ondernemers, collega’s en media snel en laagdrempelig informeert. In voorkomende gevallen ben je de woordvoerder namens het bestuur.

Wie ben jij?

Jij bent de sterke en ervaren adviseur waar onze bestuurders en collega’s op kunnen bouwen. Jouw scherpe, frisse geest en ruime blik zet je met plezier, ook buiten kantoortijden, in voor een optimaal resultaat. Je daagt jezelf en jouw communicatie collega’s uit om een stap verder te denken.
Je bent bestuurlijk-politiek sensitief; je kunt goed inschatten of voorzien welke politieke besluiten genomen worden, welke maatregelen worden voorbereid en welke projecten worden uitgevoerd. Je passie voor overheden maakt dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen de regionale en landelijke overheid.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in een nieuw team. Wij zorgen er voor dat jij en jouw collega’s bestuurscommunicatie een vliegende start maken. We zorgen voor een warme overdracht, maken je wegwijs binnen onze organisatie en nemen je mee in alle lopende projecten. Het kennismaken met het bestuur doen wij op een informele manier. Zo leer je elkaar beter kennen en weet je wat de ander drijft. Het bestuur bestaat uit het college van b&w en de directie.
Verder werken wij hybride. Veel van jouw werkzaamheden kun je overal doen: vanuit huis, op kantoor of een andere (werk)plek. Daarvoor hebben we online handige tools. Hierdoor kun jij je werk gemakkelijk zelf indelen. Verbinding staat bij ons centraal; we hebben er voor gekozen om iedere dinsdag onze dag te starten met een fysiek teamoverleg.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie;
 • Je bent een zeer ervaren strateeg. Je hebt je sporen in het communicatievak inmiddels ruimschoots verdiend;
 • Je hebt ervaring op het gebied van woordvoering en crisiscommunicatie;
 • Jouw advies- en communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld;
 • Uitstekend gevoel voor politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen;
 • Ervaring met het adviseren van bestuurders binnen de (lokale) overheid. 

Wat hebben we jou te bieden?

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 (max. € 4671,-) van de cao gemeenten. Dit bedrag is bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Jij kiest zelf wat je met dit budget doet. In dit budget is bijvoorbeeld vakantiegeld en de eindejaarsuitkering opgenomen. Ook kun je extra verlof kopen en neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP;
 • De mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken. Je ontvangt in 2022 een netto thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag;
 • Ook hanteren we flexibele werktijden! In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van diverse cursussen en trainingen. Leren van en met elkaar staat bij ons voorop: samen gaan we voor het beste resultaat;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Als we een match zijn, zetten we dit om naar onbepaalde tijd.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact met ons opnemen door te bellen met Rudy Klein (teammanager Concernzaken) of een WhatsApp bericht te sturen. Rudy zijn telefoonnummer is 06-10031653. Hij zit klaar om al jouw vragen te antwoorden.

Solliciteren

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze kans!

Solliciteer op een manier die bij jou past; dit mag met een brief en cv, een sollicitatievideo of op een andere manier. Wij laten ons graag verrassen! Jouw reactie is welkom tot en met 2 oktober 2022 via werken in friesland.

Solliciteren