Adviseur Groen en Sportvelden (36 uur per week)

 Opsterland, een prachtige gemeente, waar je behalve de 16 bruisende en karakteristieke dorpen uitgestrekte natuur vindt. Grasland, heide, de bekende Zeven Wouden en veengebieden worden er doorkruist door kanalen. Samen met de dorpen, plaatselijke belangen en onze collega’s zorgen wij ervoor dat Opsterland een prettige gemeente is om te wonen, werken en te verblijven. We investeren in de kwaliteit van de eigen organisatie. Een slagvaardige organisatie die doet wat echt nodig is voor de dorpen en inwoners. In Opsterland willen we graag samen met anderen onze doelen bereiken.

Gemeente Opsterland zoekt voor het versterken van het team Openbare Ruimte een:

Adviseur beheer groen en sportvelden (36 uur)

 

In welk team kom je werken?

Je komt te werken in ons team Openbare Ruimte, teamonderdeel ‘Beheer’, dat bestaat uit 14 medewerkers. We zijn verantwoordelijk voor het professioneel beheren en onderhouden van de fysieke leefomgeving en zorgen dat de openbare ruimte ‘schoon, heel en veilig’ is. Om dat te bereiken verlenen we opdracht aan onze collega’s van teamonderdeel ‘Uitvoering’ en diverse externe aannemers. Daarnaast zijn we aanjager voor herinrichtingen en projecten en staan we in nauwe verbinding met het bestuur en onze betrokken inwoners. Ons teamonderdeel bestaat uit een regisseur, beheerders, adviseurs, projectleiders en ondersteuners. Daarnaast huren we regelmatig externe expertise in en werken we met trainees en stagiairs.

Wat is je rol als adviseur beheer groen en sportvelden?

Als adviseur groen ben je verantwoordelijk voor al het groenbeheer. Denk hierbij aan de groene arealen zoals bomen, bermen, gazons, plantsoenen en de verschillende parken in de gemeente. Hierin werk je nauw samen met de (junior) adviseur groenbeheer. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van de gemeentelijke sportvelden en begraafplaatsen. Je bent opdrachtgever voor de groenmedewerkers in de buitendienst en aanjager voor vervangingen van groene arealen.

Naast je eigen groene portefeuille draag je bij aan de uitdagingen die in het team liggen. Je bent daarbij bereid om allround taken uit te voeren in het teambelang of voor het helpen van een collega.

Wat zijn je taken?

-        Je geeft uitvoering aan het Beeldkwaliteitsplan Beheer Openbare Ruimte 2021-2025 en bewaakt de kwaliteit van de groene arealen.

-        Je stelt meerjarige beheerplannen op en vertaalt deze naar periodieke inspecties, de opdrachten voor uitvoering en het toezicht op deze werkzaamheden.

-        Je biedt oplossingen voor hedendaagse uitdagingen zoals het versterken van biodiversiteit en het behouden van cultuurhistorische lanen.

-        Je geeft gevraagd en ongevraagd advies in en buiten het team over vraagstukken die gerelateerd zijn aan het groenbeheer.

-        Je geeft uitvoering aan het Afsprakenkader Sport 2022-2026 en gaat aan de slag om afspraken met de verenigingen te ijken en vast te leggen.

-        Je stelt beheer- en vervangingsplannen op voor de gemeentelijke sportvelden en geeft hier samen met teamonderdeel Uitvoering en de verenigingen uitvoering aan.

-        Je behandelt meldingen en initiatieven vanuit de inwoners, bezoekers en ondernemers van de gemeente die gerelateerd zijn aan de groene arealen en sportvelden.

Welke kwaliteiten breng je mee?

-        Je bent goed in staat om het totaaloverzicht te behouden als er veel tegelijk op je af komt en kan hierin de juiste prioriteiten stellen.

-        Je hebt een proactieve zelfstandige werkhouding, durft besluiten te nemen en weet kaders te concretiseren om snel door te pakken.

-        Je bent burger- en intern/klantgericht en weet zowel mondeling als schriftelijk een boodschap makkelijk te verkopen, ook als die boodschap kritisch is.

-        Je beschikt over tenminste een HBO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding zoals bos- en natuurbeheer of vergelijkbaar.

-        Kennis van en ervaring met (gemeentelijk) groenbeheer of beheer sportvelden zijn een pré.

-        Een certificaat gedragscode Wet Natuurbescherming niveau 3 is een pré.

-        Daarnaast is het een pluspunt als je kennis van een beheerspakket zoals GBI hebt.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

We willen dat je plezier hebt in je werk! Dat plezier bestaat bij ons uit prettige collega’s, een open en informele werksfeer en de kans om bij te dragen aan de aantrekkelijke Opsterlandse leefomgeving. Je kan jezelf breed ontwikkelen in een organisatie die in verandering is. We hebben flexibele werktijden waarbij thuiswerken tot de mogelijkheden behoort. In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren.

We bieden je een dienstverband van 36 uur en afhankelijk van je ervaring bedraagt je brutosalaris maximaal € 4.537,- per maand (schaal 9). Je krijgt een arbeidsovereenkomst van een jaar en wanneer we een match zijn, wordt deze omgezet in een vaste overeenkomst.

Daarbovenop ontvang je een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Je kiest zelf wat je met dit budget doet. Ook kun je extra verlof kopen. Je neemt deel aan de pensioenregeling bij het ABP.

Verdere informatie en procedure?

Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Johan de Boer, teammanager van team Openbare Ruimte (0512) 386 250. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Wim van Geel, adviseur P&O, telefoonnummer 0512- 386251. Sollicitaties zijn welkom tot en met 27 oktober en kun je richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland via onderstaande sollicitatiebutton

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!