Teamleider samenleving (32-36 uur per week)

Over jouw rol
Je werkt in het team Samenleving. Dit is een breed team van (beleids)adviseurs dat zich bezig houdt met alles wat mensen raakt in hun directe bestaan. Bijvoorbeeld met  opgroeien, onderwijs, sport, sociale vitaliteit van dorpen, gezondheid, zorg en ondersteuning (WMO, jeugdhulp). Maar ook om participatie (werk), welzijn, sociale veiligheid, armoedebestrijding en kunst en cultuur. We werken niet vanuit deze afzonderlijke beleidsterreinen, maar pakken het integraal aan, gericht op de maatschappelijke effecten die we willen bereiken voor onze inwoners. Hierbij werken we samen met inwoners, organisaties, vrijwilligers, verenigingen en ondernemers.

Als teamleider werk je ook intensief samen met de programmamanager Sociaal Domein. Daarnaast heb je een nauwe relatie met de leidinggevenden in het gebiedsteam, de leidinggevende van de backoffice sociaal domein  en de overige OWO afdelingen in het sociaal domein.

Wat verwachten we van jou
Je zorgt voor de aansturing, de afstemming en de prioritering van opdrachten en werkzaamheden. Daarnaast heb je voldoende kennis om sparringpartner te zijn en bij politieke druk sta je voor jouw team.
Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en tegelijkertijd alle ruimte te geven aan je medewerkers. Je kan goed samenwerken met alle geledingen binnen en buiten de organisatie. Ook verwachten we van je dat je communicatief vaardig bent en humor en relativeringsvermogen in huis hebt. Onder tijdsdruk, (politieke) tegenslag of weerstand, blijf je presteren.
Je beheert management informatiesystemen, administratieve systemen, werkwijzen en procedures.
Je volgt het proces van bestuurlijke besluitvorming, woont raadsvergaderingen bij en koppelt besluiten terug naar betrokken teamleden

Daarnaast vragen we van jou

  • Het strategisch beleid van het team in goede banen leiden in samenhang met andere ontwikkelingen (lijnen uitzetten, beleid uitdragen, vooruit kijken, samenhang overzien, ambitie, visie).
  • Je  hebt een goed gevoel voor en veel ervaring met politiek en bestuurlijke verhoudingen en hebt oog voor  politieke prioriteiten, wensen en gevoeligheden.
  • Je stuurt op de samenhang van beleid in het team en uitvoering door het Gebiedsteam en daarbij heb je afstemming over de rol van het beleid in je team en de rol van het Gebiedsteam.
  • Je borgt de kwaliteit van adviezen aan het college (opzet, inhoud, verbinding met visie en beleid op andere terreinen)
  • Voorwaarde voor succes is dat je leidinggevende en coachende vaardigheden hebt. Je bent daadkrachtig en hebt een hands on mentaliteit.
  • Je hebt een afgeronde relevante hbo opleiding.

Over onze gemeente
Ooststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. De gemeente telt ongeveer 25.800 inwoners. Ooststellingwerf maakt onderdeel uit van de intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO). Elke gemeente onderscheidt zich met een eigen historie, maar overeenkomstig is het grootschalig plattelandskarakter van deze gemeenten. Ooststellingwervers zijn echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden in onze organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen

Wat hebben wij jou te bieden
We zijn een platte organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.725,- (schaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% en  een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,21 per kilometer.

Wil je meer weten
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lea Limonard, adjunct-directeur tel: 06-22 752 301 en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Hillie Kroes, HR-adviseur tel: 06-21 546 890.

Koffie met je potentiële nieuwe collega’s of direct solliciteren?!
Direct solliciteren kan altijd. Je kunt tot en met 12 december 2023 solliciteren via www.werkeninfriesland.nl. De eerste gespreksronde staat gepland op 15 december 2023.

Maar wanneer jij het leuk en interessant vindt eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de mensen met wie je in deze rol veel zal gaan samenwerken en nog meer te horen over deze prachtige functie dan ben je van harte welkom voor een kop koffie. We maken hiervoor graag ruimte in onze agenda’s. Voor het plannen daarvan kun je contact opnemen met Lea Limonard.

Wij kijken uit naar je komst.