Medewerker openbare ruimte (36 uur per week)

Bij de afdeling Openbare Ruimte staat de gemeentelijke dienstverlening aan de inwoners en bedrijven in de gemeente Ooststellingwerf centraal. De afdeling Openbare Ruimte zorgt voor het dagelijks onderhoud van wegen, groen en riolering binnen de openbare ruimte. Bij de afdeling Groen en Bedrijfsvoering zoeken we een

Medewerker openbare ruimte (36 uur per week)

Over jouw werkzaamheden

 • Werkzaamheden groen/cultuurtechniek en civieltechniek, zoals aanleg groen, omvormen, snoeien/zagen, (bos)maaien, kleinschalig straatwerk en plaatsen van paaltjes/bebording.
 • Werkzaamheden in de bomenploeg, zoals zagen en snoeien van bomen, ondersteunen bij zoeken eikenprocessierups en controleren van vitaliteit (VTA).
 • Je bewaakt de veiligheid rondom het werk, zoals plaatsen van afzettingen en het gebruik van veiligheidsmiddelen;
 • Je handelt klachten, meldingen en storingen af van burgers en instanties;
 • Je bent verantwoordelijk voor een zorgvuldig gebruik van materieel, machines en arbeidsmiddelen;
 • Je draait mee in de consignatiedienst en gladheidsbestrijding.

Wie ben jij als mens

 • Je beschikt over mbo niveau 2 of 3, zoals een opleiding grond/groen/infra;
 • Je hebt praktijkervaring met werkzaamheden in het groen en/of civiel;
 • Je improviseert bij verschillende omstandigheden en komt met oplossingen bij complicaties in de uitvoering;
 • Je kunt eventuele risico’s met betrekking tot uit te voeren werkzaamheden goed inschatten en overlegt hierover met de werkleiding.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • BHV vaardigheden en certificering voor Wet Natuurbescherming en/of VTA zijn welkom;
 • Je staat ervoor open om nieuwe dingen te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Je staat ervoor open (of bent al in het bezit) om een tractor- en/of vrachtwagenrijbewijs te halen.

Wie zijn wij
Ooststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. De gemeente telt ongeveer 25.800 inwoners. Ooststellingwerf maakt onderdeel uit van de intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO). Elke gemeente onderscheidt zich met een eigen historie, maar overeenkomstig is het grootschalig plattelandskarakter van deze gemeenten. Ooststellingwervers zijn echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden in onze organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen

Wat hebben wij jou te bieden

We zijn een platte organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel.
Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaringen, minimaal € 2.184,- en maximaal € 3.176,- bruto per maand (schaal 4/5) bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.
En we hebben een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,21 per kilometer.

Wil je meer weten
Wil je meer weten over het werken bij de afdeling Openbare Ruimte, bekijk dan onderstaande filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=5kdhhaAffwE

https://www.youtube.com/watch?v=ANelpsVcCn4

https://www.youtube.com/watch?v=DQ2tDnPB_T4

https://www.youtube.com/watch?v=zHN_-VeOZvU


Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lilian Smale, teamleider Groen en Bedrijfsvoering, tel: 06-5147 0119 Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure kun je contact opnemen met Hillie Kroes, HR-adviseur tel: 06-2154 6890.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagochtend 14 december 2023.

☕️ Koffie met je potentiële nieuwe collega’s of direct solliciteren?!
Direct solliciteren kan altijd. Je kunt tot en met 10 december 2023 solliciteren. Reageren kan via www.werkeninfriesland.nl

Maar wanneer jij het leuk en interessant vindt eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de mensen met wie je in deze rol veel zal gaan samenwerken en nog meer te horen over deze prachtige functie dan ben je van harte welkom voor een kop koffie. We maken hiervoor graag ruimte in onze agenda’s. Voor het plannen daarvan kun je contact opnemen met Lilian Smale.

Wij kijken uit naar je komst.