Medewerker heffen (24 uur per week)

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) werken intensief samen.
Voor onze OWO-afdeling Belastingen & Vastgoedinformatie (BVI) cluster Heffen zijn wij per 1 januari 2024 op zoek naar een:


Medewerker Heffen voor 24 uur per week


Dit zijn wij
Het cluster Heffen maakt onderdeel uit van het team Belastingen & Vastgoedinformatie. Het team Belastingen legt aanslagen op, vordert de gelden in en verleent kwijtscheldingen. Het team Vastgoedinformatie voert werkzaamheden uit voor de basisregistraties WOZ, BGT, BAG, BOR en BRO.

Je komt werken bij het cluster Heffen, team Belastingen, waar je, samen met je collega’s, verantwoordelijk bent voor alle belastingaanslagen voor de OWO-gemeenten. Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste collega’s de werkzaamheden rondom met name de forensen- en toeristenbelasting uit te voeren? Kom dan werken bij het cluster Heffen!


Wat ga je doen

 • Je voert tijdig de belastingsoorten forensen- en toeristenbelasting uit.
 • Je verstuurt, beoordeelt en handelt aangiften af.
 • Je voert tellingen uit bij ondernemers voor de toeristenbelasting.
 • Je behandelt bezwaar en beroepschriften af en je handelt de correspondentie met betrekking tot forensen- en toeristenbelasting af.
 • Je legt aanslagen op, behandelt ontheffingsverzoeken en corrigeert onjuist opgelegde aanslagen.
 • Je voert kwaliteits- en volledigheidscontroles uit op de diverse belastingbestanden.
 • Je signaleert de knelpunten op het gebied van alle belastingsoorten.
 • Je verstrekt informatie aan burgers over alle gemeentelijke belastingen, hoogte van aanslagen, openstaande bedragen, de wijze van berekening, de mogelijkheden tot het instellen van bezwaar en het aanvragen van een ontheffing.


Wat verwachten we van jou
Wij zoeken een gemotiveerde en daadkrachtige medewerker die proactief, leergierig en innovatief is. Je hebt een opleiding gevolgd gericht op gemeentelijke belastingen of je bent bereid om deze te volgen. Verder ben je kwaliteit- en resultaatgericht, kritisch en:

 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het vakgebied;
 • Je hebt inzicht in de organisatie en de werkwijze van overheidsorganisaties;
 • Je hebt kennis van belastingprocessen en ervaring met forensen- en toeristenbelasting (is een pré);
 • Je beheerst het programma Civision heffen (Pink) (is een pré).


Wat bieden wij jou
Wij bieden een boeiende en afwisselende baan, waar collegialiteit en samenwerking voorop staan. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 3.612,- (schaal 7) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Wij bieden je reiskostenvergoeding van 0,21/kilometer en een thuiswerkvergoeding.


Wil je meer weten
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de teamleider Belastingen & Vastgoedinformatie Marloes Rutten (0516-566 108) en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Maura Schilperoort, HR-adviseur (0516-566 231).


Heb je interesse
Sollicitaties zijn welkom tot en met 31 december 2023 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf. 
Reageren kan via www.werkeninfriesland.nl 

De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 4 januari 2024.