Gebiedsteammedewerker met aandachtsgebied Jeugd

‘Ooststellingwerf brengt initiatieven verder’

Ooststellingwerf is een groene gemeente met evenveel inwoners als hectares oppervlakte: 25.000. Ooststellingwervers zijn van oudsher echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden op het gemeentehuis. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

Het Gebiedsteam

Het Gebiedsteam van de gemeente Ooststellingwerf draagt bij aan een sterke en verbonden samenleving met gelukkige burgers. Wij zijn er voor inwoners die een ondersteunings-vraag hebben op het gebied van wonen, geld, dagbesteding, lichamelijke & psychische gezondheid, opvoeding, zingeving, vrije tijd, etc. We kijken samen met de inwoner wat de beste oplossing of aanpak is, wat iemand zelf kan doen en wat de mensen om je heen kunnen betekenen. Dit doen wij vanuit een breed perspectief, zodat alle vragen van de inwoner worden meegenomen in de oplossing. Waar nodig zetten we specialistische hulp in en blijven betrokken. Het gebiedsteam is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, de WMO en de Jeugdwet.

Voor het gebiedsteam zijn wij op zoek naar een

Gebiedsteammedewerker
met aandachtsgebied Jeugd

(specialistisch medewerker C)

Voor 32 uur per week

Jouw werk

Je hoofdtaken in deze functie zijn het voeren van keukentafelgesprekken, het rapporteren hierover en het besluiten over (Jeugd-) voorzieningen, net als het zelf uitvoeren van korte hulpverleningstrajecten. Iedere gebiedsteammedewerker is een professional en brengt eigen specialisatie in het team. De gebiedsteam-medewerker heeft een specialisme in zijn/haar rugzak maar is voor de inwoner een vraagbaak voor meerdere hulpvragen. Gezien de aard van de problematiek die zich aandient in dit werkgebied, zoeken wij iemand met het specialisme jeugdzaken. Iemand die voldoende kennis en ervaring heeft om zelfstandig te handelen in situaties met complexe en meervoudige problematiek.

Wat breng je mee?

Jij bent een professional met meerdere jaren werkervaring in de regiefunctie zoals die bij gemeentes wordt uitgevoerd. Empathisch, analytisch en communicatief ben je sterk ontwikkeld. Het belang van het kind en zijn/haar omgeving staat voor jou steeds centraal in je oordeelsvorming. Verder heb je goede adviesvaardigheden. Daarbij ben je in staat je werk goed te plannen en organiseren en om de voortgang van je werkzaamheden te bewaken.

Verder herken je je in deze criteria:

  • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring op het gebied van jeugdhulpverlening;
  • Je bent in het bezit van een relevant HBO diploma, zoals SPH of Social Work;
  • Je bent SKJ-geregistreerd;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Je hebt ervaring met het werken met gemeentelijk registratiesystemen zoals bijvoorbeeld cSam en iSam;
  • Je bent bereid incidenteel buiten kantoortijden beschikbaar te zijn;

Wat bieden wij jou?

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.208,- per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Inschaling zal plaatsvinden afhankelijk van je ervaring en uren per week. Wij bieden jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt dit na een jaar omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Henk Jan van Wijk, Teamleider Gebiedsteam (0516) 820100. Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Maura Schilperoort, telefoon (0516) 566222.

Heb je interesse?

Sollicitaties zijn welkom tot en met 11 december 2022 via Werken in Friesland.

Solliciteren