Bestuurssecretaresse

'Ooststellingwerf brengt initiatieven verder' 

Ooststellingwerf is een groene gemeente met evenveel inwoners als hectares oppervlakte: 25.000. Ooststellingwervers zijn van oudsher echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden op het gemeentehuis. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

Voor het bestuurssecretariaat zijn wij op zoek naar een

Bestuurssecretaresse (M/V/X)

Voor college van burgemeester en wethouders
voor 20 – 24 uur per week (drie dagen in overleg met je collega’s)

Dit zijn wij

Een energiek team van drie (Marion, Tineke en Susan) en straks vier collega’s die het college van burgemeester en wethouders en de directeur van de organisatie door de dag loodsen. Met humor relativeren en spiegelen we de dag. We werken en lachen hard, maar uiteindelijk moet het gewoon goed lopen. Bestuurders en de ambtelijke organisatie kunnen van ons op aan. Wij willen kwaliteit leveren en pakken de taken voortvarend op. Interessant toch? En nu zoeken we hier dus een collega bij die een meerwaarde in ons team is.

Dit ga je doen

Complex agenda puzzelen voor gevorderden. Reken er bij ons op dat je dag altijd anders verloopt dan je van te voren had bedacht. Heb je net alle agenda’s, overleggen en de voorbereiding op orde: komt er iets tussen en mag je een dag volledig over de kop gooien. Leuk he? Daarnaast vang je de collegeleden, bezoekers en collega’s op die bij ons aan komen lopen met vragen en verzoeken voor de bestuurders. Je zorgt dat alles klaar staat voor bijeenkomsten binnen en buiten het gemeentehuis zoals een bezoek aan een 100 jarige, BBQ voor de medewerkers en diverse herdenkingen. Het proces van koninklijke onderscheidingen ligt bij het bestuurssecretariaat van aanvraag tot lintjesregen. Je neemt je taak serieus, legt verbanden, speelt in op toekomstige ontwikkelingen en geeft advies.

Dit ben jij

Een stevige persoonlijkheid, die snel kan schakelen en ruimte laat voor anderen. Je brengt een positieve energie mee en je ontzorgt. Je kunt flexibel omgaan met alles wat er per dag op ons afkomt. Je hebt gevoel voor de verschillende posities en verhoudingen binnen een gemeente en weet hier zorgvuldig mee om te gaan. Je digitale vaardigheden zijn goed en je maakt je onbekende systemen snel eigen.

Dit krijg je van ons

Heel veel dynamiek in het politieke hart van de organisatie en veel fijne collega’s. Wij bieden een boeiende en afwisselende baan, waar collegialiteit en samenwerking voorop staan. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.010,- (eventueel aanloopschaal 6) en maximaal € 3.301,- (functieschaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.
Je krijgt eerst een jaarcontract en bij goed functioneren een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marijke Vreugdenhil, teamleider Staf (0516) 566224. Of voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Maura Schilperoort, HR-adviseur (0516) 566 231.

Heb je interesse

Geef uiterlijk 17-10-2022 aan waarom en we nodigen je uit voor een kop koffie. Klikt het van beide kanten? Dan organiseren we een meeloop moment om elkaar en het werk beter te leren kennen voordat jij en wij de keuze maken om bij ons in te stappen. Sollicitaties kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, via werken in Friesland.

Solliciteren