Beleidsadviseur jeugd

Beleidsadviseur Jeugd, (32 u/wk) Team Samenleving


Over jouw rol
De beleidsadviseur die wij zoeken houdt zich vooral bezig met jeugdhulp en jeugdbeleid. Dit doe je altijd in samenhang met andere beleidsterreinen in het Sociaal Domein, waar je ook bijdragen aanlevert. Je vertaalt strategische ontwikkelingen naar relevant, toepasbaar beleid. Je geeft input voor de (provinciale) inkoop van zorg en ondersteuning en het bewaken van de kwaliteit ervan. Je bent adviseur en sparringpartner voor de portefeuillehouder bij strategische vraagstukken die politiek gevoelig kunnen liggen. Denk daarbij aan de inkoop Jeugdhulp maar ook aan de aansluiting 18- / 18+. Je werkt nauw samen met het gebiedsteam, collega-gemeenten, Sociaal Domein Friesland, zorgaanbieders en andere stakeholders. Je neemt deel aan diverse externe overleggen. Ook heb je een rol in het financieel vertalen en monitoren van beleid, projecten en subsidies.

De functie is vacant omdat onze collega elders een mooie baan heeft gevonden. Voor ons is het fijn wanneer jij bepaalde taken dan ook direct op weet te pakken.


Over jouw team
Je werkt in het team Samenleving. Dit is een breed team dat zich bezig houdt met alles wat mensen raakt in hun directe bestaan. Bijvoorbeeld met opgroeien, onderwijs, sport, sociale vitaliteit van dorpen, gezondheid, zorg en ondersteuning (Wmo, jeugdhulp). Maar ook om participatie (werk), welzijn, sociale veiligheid, armoedebestrijding en kunst en cultuur. We werken integraal vanuit een brede kijk op (positieve) gezondheid). We richten ons op de maatschappelijke effecten die we willen bereiken voor onze inwoners. Er is veel individuele ruimte om de doelen te realiseren.


Over onze gemeente
Ooststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. De gemeente telt ongeveer 25.800 inwoners. Ooststellingwerf maakt onderdeel uit van de intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO). Elke gemeente onderscheidt zich met een eigen historie, maar overeenkomstig is het grootschalig plattelandskarakter van deze gemeenten. Ooststellingwervers zijn echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden in onze organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo werken we hier dagelijks aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.


Wie ben jij als mens
Je bent in staat om te enthousiasmeren, te inspireren en te verbinden. Je zoekt de samenwerking met lokale partners en je begrijpt de verschillende partners met hun belangen. Je bent in staat is om de dialoog te faciliteren tussen onderzoek, beleid en praktijk.
Daarnaast;

  • heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding en werkervaring als beleidsmedewerker in het brede veld van het sociaal domein, jeugdhulpverlening of verslavingszorg;
  • ben je politiek sensitief en bekend met het gemeentelijke veld.


Wat kunnen we jou bieden
We zijn een platte organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.167,- per maand en maximaal € 5.009,- per maand (schaal 9/10) bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.


Heb je vragen of wil je meer weten
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Harry Dekkers, teamleider 
tel: 06-43041215 en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Hillie Kroes, HR-adviseur tel: 06-21 546 890.


Koffie met je potentiële nieuwe collega’s of direct solliciteren?!
Direct solliciteren kan altijd. Je kunt tot en met 2 juli 2023 solliciteren, via Werken in Friesland. De eerste gespreksronde staat gepland op 10 juli in de ochtend.


Maar wanneer jij het leuk en interessant vindt eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de mensen met wie je in deze rol veel zal gaan samenwerken en nog meer te horen over deze prachtige functie dan ben je van harte welkom voor een kop koffie. We maken hiervoor graag ruimte in onze agenda’s. Voor het plannen daarvan kun je vanaf 26 juni contact opnemen met Harry Dekkers.

Wij kijken uit naar je komst.