Adviseur ruimtelijke ordening (36 uur per week)

Op de afdeling Mens en Omgeving, In het team Ruimte en Economie liggen uitdagingen op het gebied van duurzame economische ontwikkelingen in relatie tot ondernemen & werkgelegenheid, recreatie & toerisme, milieu & afval, natuur & landschap en huisvesting.

Voor het team Ruimte en Economie zijn wij op zoek naar een


Adviseur Ruimtelijke Ordening voor 36 uur per week


Wat houdt de functie in
Als adviseur Ruimtelijke Ordening ga je samen met collega’s, inwoners en andere samenwerkings-partners aan de slag om Ooststellingwerf mooier te maken. Hierbij zie je de Omgevingswet als een kans om inwoners en bedrijven uit te dagen om initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan de ambities van de gemeente.
Je durft buiten de gebaande paden te treden en te vernieuwen. Je bent breed inzetbaar, zelfstandig en je gaat aan de slag met een diversiteit aan ruimtelijke vraagstukken. Je legt hierbij proactief verbinding met betrokken partijen. Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig begeleiden van principe-verzoeken, bestemmingsplanprocedures, juridische procedures en advisering aan het college en de gemeenteraad. Je hebt een belangrijke verbindende rol. Je draagt bij aan de integraliteit binnen het team Ruimte en Economie en de afstemming met andere beleidsterreinen, zoals het sociale domein en beheer en uitvoering. Je bent sparring partner voor je collega’s op beleidsmatig, strategisch en uitvoerend niveau.

Wat moet je kunnen

  • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, op het gebied van Bestuursrecht , Omgevingsrecht of Planologie.
  • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring met genoemde werkzaamheden.
  • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en je hebt een open, constructieve en, waar nodig, stimulerende houding.
  • Je bent gewend te participeren in werk- en projectgroepen en vanuit kennis en kunde actief je bijdrage te leveren.
  • Je bent in staat zelfstandig en strategisch te werken en zoekt waar nodig de samenwerking op.
  • Je hebt een goed gevoel voor de politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • Je bent een doorzetter en kunt goed omgaan met druk van buitenaf en bestuurlijke druk.

Wie zijn wij
Ooststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. De gemeente telt ongeveer 25.800 inwoners. Ooststellingwerf maakt onderdeel uit van de intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO). Elke gemeente onderscheidt zich met een eigen historie, maar overeenkomstig is het grootschalig plattelandskarakter van deze gemeenten. Ooststellingwervers zijn echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden in onze organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

Wat kunnen we jou bieden
We hebben een platte organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.396,- per maand en maximaal € 5.366,- per maand (10/10a) bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.

Heb je vragen of wil je meer weten
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Walter Buijs, teamleider Ruimte & Economie tel: 06-1022 5051 en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Hillie Kroes, HR-adviseur tel: 06-2154 6890.

Koffie met je potentiële nieuwe collega’s of direct solliciteren?!
Direct solliciteren kan altijd. Je kunt tot en met 26 november 2023 solliciteren. Reageren kan via www.werkeninfriesland.nl
De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdagmiddag 5 december.

Maar wanneer jij het leuk en interessant vindt eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de mensen met wie je in deze rol veel zal gaan samenwerken en nog meer te horen over deze prachtige functie dan ben je van harte welkom voor een kop koffie. We maken hiervoor graag ruimte in onze agenda’s. Voor het plannen daarvan kun je contact opnemen met Walter Buijs.
Wij kijken uit naar je komst.