Adviseur Planning & Control

Over ons

In de gemeente Ooststellingwerf doen we er alles aan onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een klantgerichte en professionele organisatie die z'n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het team Control speelt hierin een belangrijke rol. Ook zijn onze adviseurs betrokken bij diverse projecten. Cluster Planning & Control valt onder team control. Om dit cluster weer op volle sterkte te krijgen zoeken we een ervaren

Adviseur Planning & Control
(32-36 u)

Ben jij een adviseur P&C en ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een rol met verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?
Dat komt goed uit want dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom je deze functie niet wilt mislopen

  • Je wilt uitdaging. Je gaat aan de slag in een gemeente in een steeds veranderende omgeving waar er allerlei projecten op jouw pad komen.
  • Je wilt plezier in je werk. Je gaat werken in een organisatie waar verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt, een informele sfeer heerst en de lijnen naar het MT en bestuur kort zijn.
  • Je wilt verantwoordelijkheid. Jij trekt de totstandkoming van een van de P&C-documenten van de gemeente, een complex proces waarbij jouw kwaliteiten goed tot uiting komen of waarin je die kwaliteiten verder kunt ontwikkelen.
  • Je wilt je ontwikkelen. Bij ons krijg je die ruimte, ook als je mogelijkheden ziet buiten je eigen functie.

Werken bij de gemeente Ooststellingwerf geeft je dus geheid de nieuwe uitdaging waarnaar je op zoek bent. Je komt in een goed draaiend team met een goede werksfeer. Kwaliteit staat binnen de gemeente hoog in het vaandel en je wordt uitgedaagd deel te nemen aan de vele projecten die de gemeente kent.

Over ons

In de gemeente Ooststellingwerf doen we er alles aan onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een klantgerichte en professionele organisatie die z'n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het team Control speelt hierin een belangrijke rol. Ook zijn onze adviseurs betrokken bij diverse projecten. Cluster Planning & Control valt onder team control. Om dit cluster weer op volle sterkte te krijgen zoeken we een ervaren adviseur Planning & Control.

Reden van de vacature
Na een herverdeling van de taken in het team zijn we op zoek naar een nieuwe collega die deel gaat uitmaken van een cluster van in totaal vijf collega’s.

Jouw rol

Je neemt, net als je collega’s, het voortouw bij de totstandkoming van een P&C-document. De verdeling vindt in overleg plaats. Hierover heb je contact en afstemming met het bestuur, het MT en de medewerkers/teams.
Je bent adviseur van een aantal teams in de organisatie. Je bereidt o.a. met hen adviezen voor waardoor bestuur en directie afgewogen keuzes kunnen maken.
Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van (financiële) kennis en expertise bij de beleidsmedewerkers en de rest van de organisatie. Daarnaast lever je een proactieve bijdrage aan projecten en reguliere werkzaamheden van het team Control.

Succesvol

Je bent succesvol in deze rol als je overzicht weet te bewaren, als je de organisatie met je financiële advies een stukje verder helpt, en als meewerkt met het in control brengen en houden van de organisatie.

Wat vragen we van jou

Voor deze functie zoeken we iemand die positief, communicatief vaardig en proactief is met een dienstverlenende houding. Je bent in staat met een kritische houding toch de verbinding te zoeken, samenhang te overzien en te bewaken en te denken in oplossingen. Je werkt samen met andere adviseurs en collega's om te komen tot een compleet advies.

Verder vragen we:

  • Een afgeronde HBO-opleiding op financieel/bedrijfseconomisch gebied.
  • Een accountancy achtergrond en/of gemeentelijke ervaring is een pré.
  • Gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij jou

We zijn een platte organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel! Dus als je twijfelt of je wel kan voldoen aan dat wat wij vragen, we je adviseren om sowieso te reageren. Wellicht is er een mouw aan te passen en komen we er samen uit.

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor ongeveer 32-36 uur per week(uren in overleg). De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO gemeenten. Hier hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget bij van 17,25% van het brutosalaris.

Heb je vragen?

Voor al je inhoudelijke vragen kun je terecht bij Froukje de Wit op 06-10193140 | .
Voor HR-gerelateerde vragen kun je terecht bij Marion Verbeek op 06-55715695 | .

Reageren?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Sollicitaties zijn welkom tot en met 5 april 2023 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van gemeente Ooststellingwerf via Werken in Friesland.

Solliciteren