Juridisch kwaliteitsmedewerker

Beschik jij over een integrale blik, ben je inhoudelijk sterk en heb jij hart voor de publieke zaak? Dan zijn we op zoek naar jou!

In verband met uitbreiding zijn wij op zoek naar een


Juridisch kwaliteitsmedewerker
36 uur per week (2.0 fte)


Wat ga je doen?
Als juridisch kwaliteitsmedewerker speel je een belangrijke rol bij de juridische kwaliteitszorg waarbij er sprake is van een integrale kwaliteitszorg. Je ondersteunt de diverse teams waaronder WMO, Jeugd en Participatiewet en Inburgering. Je analyseert wet- en regelgeving, jurisprudentie en beleidsstukken binnen het sociaal domein en vertaalt deze naar heldere en praktische adviezen. Jij bent de verbindende schakel tussen beleid en uitvoering. Verschillende belangen en ideeën weet je samen te brengen waardoor je voor verbinding zorgt binnen onze organisatie.

In deze rol heb je een breed takenpakket. Je implementeert, onderhoudt en verbetert werkprocessen, documenten, werkinstructies en systeeminrichtingen. Hierbij houdt je rekening met de juridische kaders. Signalen vanuit de uitvoering evalueer je en neem je mee in de input die je geeft voor beleidsontwikkeling. Daarnaast lever je een bijdrage in beleidsontwikkeling door beleidsregels, verordeningen en interne richtlijnen te vertalen. Je hebt een zeer goede kennis van de diverse wetten en je bent in staat de afhandeling te verzorgen van de bezwaar- en beroepsschriften binnen de Participatiewet, Wmo en Jeugdwet. Daarbij vertegenwoordig je de gemeente bij deze procedures. Ook fungeer je als vraagbaak en sparringpartner voor de medewerkers en ondersteun je de teamleiders vanuit vakinhoudelijke achtergrond over ontwikkelingen en mogelijke consequenties.

Een aantal specifieke projecten en onderwerpen waar je op ingezet zal worden zijn:
- Audits Suwinet;
- Informatieveiligheid en privacy;
- Vroegsignalering op het gebied van schulden;
- Inburgering.

Met jouw kritische blik en oog voor detail draag je bij aan de kwaliteitsverbetering in de uitvoering van de Participatiewet, Wmo en Jeugdwet.

Over onze organisatie
Bij de gemeente Oldambt werken we met elkaar aan het organisatieontwikkelingsprogramma “Nijambt”. De rode draad is integrale samenwerking tussen verschillende beleidsterreinen, tussen staf en lijn en tussen lijn- en projectorganisatie. Allemaal met als doel dat de inwoners en ondernemers er beter van worden.

Wie ben jij?
We zoeken voor deze functie een vriendelijke en klantgerichte collega. Je bent samenwerkingsgericht en denkt in termen van mogelijkheden en oplossingen. Je werkt nauw samen met medewerkers vanuit de uitvoering, beleidsadviseurs als teamleiders. Je kan verbindingen leggen en ziet het werk en toekomstige ontwikkelingen als een uitdaging. Jij gaat deze uitdagingen aan op een creatieve manier en met open blik.

Om goed invulling te geven aan deze rol vinden we het daarnaast belangrijk dat je:
- Een afgeronde opleiding in de richting van juridische dienstverlening hebt en beschikt over hbo werk- en denkniveau.
- Minimaal twee jaar werkervaring hebt opgedaan als juridisch kwaliteitsmedewerker of in een vergelijkbare rol.
- Je hebt kennis een ervaring met relevante wet- en regelgeving binnen het sociaal domein, met name in de Participatiewet, maar ook kennis van de Wmo en Jeugdwet of een bereidheid om zich hierin te bekwamen.
- Je bent analytisch sterk en in staat om juridische vraagstukken begrijpelijk te maken en te vertalen naar de dagelijkse uitvoering.
- Je hebt ervaring in het geven van juridisch advies.

Wat bieden we jou?
- Een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving en in een leuk team;
- Het salaris is gewaardeerd op schaal 10 van de Cao Gemeenten (generieke functie medewerker beleidsuitvoering II). Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 5.009,- , op basis van een 36-urige werkweek.
- Bovenop het salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Je IKB kan je inzetten voor uitruilen van je sportabonnement of aanschaf van een fiets of tablet, uitruilen woon-werkvergoeding of maandelijks laten uitbetalen.
- We bieden daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibel werken, een thuiswerk vergoeding, een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
- 27 vakantiedagen per jaar (bij een 36-urige werkweek), met daarnaast de mogelijkheid om verlofuren bij te kopen, te sparen of te verkopen.

Solliciteren?
Herken jij je in deze vacature en ben je net zo enthousiast als wij? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk zondag 24 september naar
sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer MZ23-15.

We kijken uit naar je reactie!

Procedure
Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld. De eerste gesprekken vinden naar verwachting plaats op dinsdag 3 oktober.

Meer informatie
Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature? Neem dan contact op met onze teamleider Inkomen, Gert Dekker via 0597 48 20 00.

Wil je meer weten over de procedure? Mail dan naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl

Netwerk
Heb je zelf al een leuke baan, maar ken je iemand in je netwerk die hier enthousiast van wordt? Voel je dan vrij om onze vacature te delen.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.