Beleidsadviseur/projectleider Vastgoed & Duurzaamheid

Heb je affiniteit met mensen en (gemeentelijk) vastgoed en ben je goed in het voorbereiden en coördineren van verschillende bouw- en gebiedsontwikkelingsprojecten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor het team Vastgoed zijn we op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van

Beleidsadviseur/projectleider Vastgoed & Duurzaamheid
(Medewerker Ontwikkeling II)
36 uur per week

Als beleidsadviseur lever je een bijdrage aan het beleid ten aanzien van het gemeentelijk vastgoed en schrijf je voorstellen voor bestuur en management over vastgoedontwikkelingen in het algemeen en gemeentelijk vastgoed in het bijzonder. Je coördineert het gebruik van de gemeentelijke accommodaties. Je verzorgt samen met de collega’s van het team Vastgoed de (strategische) aan- en verkopen van gronden en gebouwen. Tevens zorg je waar nodig voor de verhuur en/of verpachting van gemeentelijke accommodaties en gronden. Je adviseert over de duurzaamheid van het gemeentelijk vastgoed en initieert projecten op dit gebied. In het verlengde hiervan beheer je tevens de energiecontracten/-budgetten en zorg je voor de monitoring van het energiegebruik van de gebouwen.

Als projectleider houd je je binnen het ruimtelijk domein bezig met het voorbereiden, coördineren en uitvoeren van verschillende bouw- en gebiedsontwikkelingsprojecten in verschillende fasen. Dit doe je op een projectmatige wijze. Met collega’s en diverse partijen en belanghebbenden voer je overleg. Aan een effectieve en goede samenwerking met interne en externe partners hecht je waarde. Het nakomen van gemaakte afspraken speelt daarbij een grote rol. Daarnaast lever je input met betrekking tot de exploitatieberekeningen en breng je mogelijke scenario’s overzichtelijk in kaart. Je bewaakt in nauwe samenwerking met de betrokken collega’s nauwkeurig de processen en vergunningverlening en bestemmingsplanwijzigingen. Tijdens deze activiteiten heb je oog voor de voortgang en weet je deze daar waar nodig bij te sturen.

Je houdt bij het voorbereiden en uitvoeren van beleid en projecten rekening met politieke en maatschappelijke impact: het maken van strategische en financiële afwegingen en een goede participatie is daarbij noodzakelijk, zeker in geval van tegenstrijdige belangen en politieke risico’s. Verder bedenk je nieuwe werkwijzen en methodes en neem je de collega’s daarin mee.

Wat ga je doen?
• (strategische) aankoop en verhuur/verkoop gemeentelijke panden en gronden.
• Accommodatiebeleid vormgeven.
• Leiden van het project ‘Verduurzamen van gemeentelijke panden’.
• Coördinatie CO2-reductie gemeentelijk (on)roerend goederen.
• Projectleiding project ‘Ontwikkeling nieuwe bedrijventerreinen’ en project ‘Ontwikkeling Oldambtmeer’.

Wie ben je?
We zoeken voor deze functie bovenal een enthousiaste teamspeler die er samen met het team voor de volle 100 % voor wil gaan. Daarnaast ben je analytisch, prestatiegericht en kun je helder en overtuigend communiceren. Je hebt veel energie, neemt initiatief, en wilt graag dingen voor elkaar krijgen. Je beschikt over goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig, en weet mensen met je mee te krijgen. Voor het opstellen van o.a. besluitvormingsdocumenten beschik je over uitstekende schriftelijke vaardigheden. Maar je bent ook iemand die zich blijft ontwikkelen en ook collega’s stimuleert. Door jouw ervaring, uitstraling en natuurlijk overwicht draag je bij aan het verder professionaliseren van projectmatig werken in de gemeentelijke organisatie.

Jouw opleiding en ervaring
Je hebt minimaal een hbo-opleiding op het gebied van vastgoed. Daarnaast heb je ervaring met advisering op het gebied van het verduurzamen van vastgoed en projectleiding. Met het functioneren binnen een bestuurlijke omgeving ben je bekend. Als stevige gesprekspartner weet je daarbij het vertrouwen van bestuurders te winnen.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden jou een aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Het is een zeer veelzijdige functie met verantwoordelijkheden in een informele organisatie waar creativiteit en vernieuwing gestimuleerd worden.

De functie is ingedeeld in functieschaal 11, dit is maximaal € 5.725,- bruto op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, deels thuiswerken en een individueel keuzebudget.

Enthousiast geworden?
Heb je interesse in deze vacature en wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Agnes Roeters via 06 25 49 10 10.

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv vóór maandag 19 juni naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ23-12.

We kijken uit naar je reactie!

Procedure
Goed om te weten; de eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 27 juni.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.