WABO-Jurist

De afdeling Publiekszaken is voor het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving op zoek naar een

WABO-Jurist

Voor 24 tot 36 uur, voorlopig tot en met 31 december 2021

Je zult werkzaam zijn op het gebied van de handhaving van het omgevingsrecht, bijzondere wetgeving en APV. Daarnaast wordt je ingezet voor overige juridische werkzaamheden binnen het team. 

 

Wat zijn je werkzaamheden?

  • Je beoordeelt en adviseert ten aanzien van vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van het omgevingsrecht, bijzondere wetgeving en APV;
  • Je adviseert over het beleid op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving en de uitvoering daarvan;
  • Je stelt verweerschriften op in bezwaar- en beroepszaken en vertegenwoordigd de gemeente bij de behandeling van bezwaar- en beroepszaken.

Wat is je profiel?

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding (HBO Recht);
  • Je hebt minimaal 1 jaar actuele ervaring op het gebied van het omgevingsrecht. Kennis op het gebied van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging is een pre.
  • Ervaring binnen een gemeentelijke organiseren is een pre.
  • Je bent betrokken bij je werk en je collega’s en draagt bij aan een gezamenlijk resultaat;
  • Je bent resultaatgericht en durft verantwoordelijkheid te nemen;
  • Je hebt oog voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en je kunt onderlinge verbanden leggen;
  • Je communiceert duidelijk en effectief.

 

Kerncompetenties

De gemeente Noordenveld kent een drietal kerncompetenties: wendbaar, betrouwbaar en vraaggericht. Naast deze kerncompetenties vinden wij het voor deze functie belangrijk dat je stressbestendig en bestuurlijk sensitief bent.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en zelfstandige baan in een vooruitstrevende organisatie die volop in ontwikkeling is en waar medewerkers en bestuurders informeel met elkaar omgaan. Voor de 250 ambtenaren is medezeggenschap vanzelfsprekend, en wat te denken van de flexibele werktijden, ruim voldoende studiemogelijkheden en ouderschapsverlof. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bieden wij een salaris van minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) tot maximaal € 4.048,- (functieschaal 9).

Ben je geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op Met Albertus Hamstra, manager Publiekszaken via het telefoonnummer 050 5027 222. Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl , maak eenvoudig een account aan, upload je CV en schrijf een motivatiebrief. Je sollicitatie dient voor  11 december 2020 bij ons binnen te zijn. De sollicitatiegesprekken worden op 23 december 2020 gehouden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

SOLLICITEER HIER

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.