Strategisch adviseur communicatie

Kun jij strategisch denken en heb je creatieve ideeën die de aandacht trekken? Wil je mee bouwen aan een transparante en kwalitatief optimale dienstverlening en informatievoorziening voor de 30.000 inwoners van onze gemeente? Weet jij hierin als stevige gesprekspartner de verschillende belangen te verbinden en houd je van de dynamiek van een politieke organisatie? Dan hebben wij een uitdagende functie voor een

Strategisch adviseur communicatie

28 - 36 uur per week

Wie zijn wij

Noordenveld is een ambitieuze gemeente die volop in ontwikkeling is. Wij zijn een slagvaardige en flexibele organisatie die de inwoner centraal stelt. Onze inwoners vinden onze gemeente leefbaar, groen, ondernemend, duurzaam en transparant.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf hoofdafdelingen. Het team ICT en Communicatie is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling communicatie bestaat uit zeven medewerkers die met elkaar de organisatie ondersteunen. De een qua vormgeving of projectcommunicatie, de ander voor de online dienstverlening.  Als strategisch adviseur ondersteun je op strategisch niveau de organisatie. Je weet waar de organisatie behoefte aan heeft en waar wij als afdeling communicatie voor staan en wat wij kunnen.

Uitdaging

Op basis van de strategische doelen van de organisatie en met oog voor de dynamiek van een politieke organisatie, ben je voortdurend op zoek naar manieren om de communicatie te verbeteren en te vernieuwen. Dit doe je met visie, overtuigingskracht en gevoel voor dat wat er in de organisatie leeft. Wij verwachten dat je flexibel en proactief inspeelt op de wensen van onze inwoners en signalen en trends die er leven in de samenleving en de organisatie.

 

Wat ga je doen

 • Vertalen van organisatiedoelstellingen en signalen uit de samenleving naar strategisch en tactisch communicatiebeleid;
 • Verder ontwikkelen en implementeren van modern strategisch in- en extern communicatiebeleid;
 • Adviseren in complexe mediagevoelige programma’s en projecten;
 • Vertalen van complexe vraagstukken naar concrete, eigentijdse, creatieve communicatieoplossingen;
 • Bijdragen aan de uitvoering van alle taken van het team communicatie;
 • Het totaaloverzicht bewaken met een scherpe, kritische, strategische blik;
 • Vervullen van de rol van teamleider crisiscommunicatie rampenbestrijding en in Drents verband piketdiensten verrichten.

Wat vragen we van je

Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties vastgesteld, die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar. Naast deze kerncompetenties vinden wij het voor deze functie belangrijk dat je beschikt over analytisch vermogen en overtuigingskracht.

Verder vragen we:

 • Relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld Communicatie;
 • Meerdere jaren ervaring op een strategische communicatiefunctie;
 • Ervaring met complexe mediagevoelige projecten;
 • Ervaring met online communicatie en aantoonbare ervaring met digitale dienstverlening:  van digital strategy tot social media;
 • Bij voorkeur ervaring met crisiscommunicatie.

Wat bieden we
Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij een salaris tot maximaal schaal 10A, maximaal  € 4.783 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer in de vorm van een individueel keuzebudget dat je kunt inzetten ten behoeve van extra verlof of extra salaris, opleidingsmogelijkheden of fiscale uitruil van woon-werkverkeer.

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jeep Posthumus, teamleider ICT & Communicatie, telefoonnummer 06 374 674 56.

Solliciteren

Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl, maak eenvoudig een account aan, upload je CV en schrijf een korte motivatiebrief. Graag ontvangen wij jouw sollicitatie voor 8 juni 2020. De gesprekken staan gepland op 18 juni 2020. Afhankelijk van de maatregelen in verband met coronavirus, afgekondigd door het kabinet, gaan de gesprekken door of wordt een andere datum voorgesteld.

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

 SOLLICITEER!