Regisseur Sociaal Domein

VACATURE

 

Wil jij de onmisbare schakel zijn tussen verschillende disciplines binnen en buiten de gemeente? Houd je van samenwerken en het actief betrekken van anderen? Vind jij het leuk om samen met de inwoner en diens omgeving te kijken naar creatieve oplossingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gemeente is m.i.v. 1 mei 2021 op zoek naar een

 Regisseur Sociaal Domein

Voor 32-36 uur per week, tijdelijk tot 01-01-2022 met kans op vast

Wie zijn wij

Noordenveld is een ambitieuze gemeente die volop in ontwikkeling is. Wij zijn een slagvaardige en flexibele organisatie die de inwoner centraal stelt. Onze inwoners vinden onze gemeente leefbaar, groen, ondernemend, duurzaam en transparant.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf hoofdafdelingen. Het team Toegang is onderdeel van de afdeling Publiekszaken. Je maakt deel uit van de Regiegroep en werk je mee aan de uitvoering van álle wetten binnen het sociaal domein. Je bent binnen de gemeente degene die alle expertise bij elkaar brengt op basis van de door de inwoner gestelde vraag. Je bent het aanspreekpunt voor de inwoner, zodat duidelijk is waar deze met een vraag terecht kan. Daarnaast bewaak je dat er een zorgvuldige afstemming is, zodat alle verschillende disciplines een constructieve bijdrage leveren aan het plan.

Uitdaging

Korte lijnen tussen verschillende disciplines zijn cruciaal om te zorgen dat kwetsbare inwoners snel in beeld zijn en de juiste ondersteuning krijgen. Hierdoor kunnen deze inwoners mee blijven doen in de maatschappij. Door het vroegtijdig aanhaken van een regisseur kunnen ondersteuningstrajecten efficiënt worden ingezet, waardoor de inwoner niet langer dan nodig ondersteuning ontvangt en weer zelf vorm kan geven aan zijn/haar leven. Ben jij de gedreven professional die deze uitdaging aan wil gaan met onze inwoners?

 

Wat je gaat doen

 • Je voert de regie over een groot deel van de casussen binnen het Sociaal Domein, waarbij je naast de inwoner blijft staan;
 • Je kijkt vanuit een brede invalshoek, dus wetoverstijgend en vakgebiedoverstijgend, naar de situatie;
 • Je maakt samen met de inwoner een plan dat een oplossing biedt voor zijn of haar hulpvraag, waarbij je andere betrokkenen (zoals zijn/haar netwerk) of noodzakelijke expertise erbij haalt;
 • Je monitort, evalueert en stuurt indien nodig bij, dit is één van je kerntaken;
 • Je stimuleert het oplossend vermogen van de inwoner en zijn of haar omgeving, door zo snel mogelijk toe te werken naar oplossingen die niet hulpverleningsafhankelijk zijn;
 • Je werkt mee aan het uitgangspunt 1gezin-1plan-1regisseur en weet te werken middels de omgekeerde toets;
 • Je signaleert risicofactoren op het gebied van veiligheid en ontwikkelingsbedreiging en komt snel tot een eerste analyse en verbind hier vervolgacties aan;
 • Je verwijst indien nodig door naar de 2e lijns zorg (verzorgt ook beschikking);
 • Je verzorgt het operationele deel van het contractmanagement richting zorgaanbieders;
 • Je signaleert eventuele tekortkomingen in het aanbod van ondersteuning en voorzieningen, vertaalt dit naar vraagstellingen gericht aan de zorgaanbieders die hier op in zouden kunnen spelen.

Wat we van je vragen

Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties vastgesteld, die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar.

Dit betekent voor de functie van regisseur dat wij verwachten dat je de wensen en behoeften van de klant onderzoekt en daarbij passende oplossingen biedt. Dat je prioriteiten stelt en werkzaamheden afstemt met samenwerkingspartners en collega’s. Verder anticipeer je op veranderende omstandigheden en ben je instaat daarbij te wisselen van methode of aanpak.

Naast deze kerncompetenties vinden wij het voor deze functie belangrijk dat je analytisch, resultaatgericht, ondernemend, besluitvaardig en creatief bent.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde relevante Hbo-opleiding, zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Social Work) en SKJ geregistreerd
 • Kennis van en ervaring met verschillende wetgevingen binnen het Sociaal Domein
 • Een positieve benadering en oplossingsgericht
 • In staat snel scherp inzicht te verkrijgen in de sociale kaart binnen de gemeente Noordenveld
 • Goed in problematiek herkennen en zicht op (specialistische) zorgaanbod
 • In staat om een stevig netwerk in het sociaal domein van Noordenveld te onderhouden

 

Wat bieden we

Wij bieden een salaris van minimaal € 2.756 (aanloopschaal 9) tot maximaal € 4.494 (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer in de vorm van een individueel keuzebudget dat je kunt inzetten ten behoeve van extra verlof of extra salaris, opleidingsmogelijkheden of fiscale uitruil van woon-werkverkeer.

 

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie en wil je inhoudelijk meer informatie? Neem dan contact op met Sara Boxem, teamleider Toegang, afdeling Publiekszaken, via telefoonnummer 06 15 941441.

 

Solliciteren

Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl , maak eenvoudig een account aan, upload je CV en schrijf een korte motivatiebrief. Je sollicitatie dient voor 1 maart 2021 bij ons binnen zijn. De sollicitatiegesprekken worden op woensdag 10 maart 2021 gehouden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

SOLLICITEER HIER!