Juridisch medewerker Omgevingsrecht

Ben jij de enthousiaste en deskundige medewerker die een bijdrage wil leveren aan een veilige openbare leefomgeving? Heb je een brede juridische kennis van omgevingsrecht en ben je daartoe gekwalificeerd?

Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wij zijn per direct op zoek naar een

Juridisch medewerker Omgevingsrecht

Voor 28 - 32 uur per week

Wie zijn wij 

Je maakt deel uit van het team VTH (Vergunningverlening, toezicht en Handhaving). Dit team is verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen. Het houden van toezicht en het handhaven van de openbare leefomgeving. Binnen dit team worden o.a. vergunningen verleend voor bouw,  evenementen, alcoholwet, kappen van bomen. Als juridisch medewerker Omgevingsrecht ben je binnen de gemeente degene die hierover adviseert en juridische ondersteuning biedt.

Uitdaging

In deze functie heb je te maken met het Omgevingsrecht. De uitdaging zit in het adviseren en bieden van juridische ondersteuning. Eveneens behandel je zelfstandig handhavingsdossiers en daaruit volgende procedures. Verder vraagt deze functie een actieve adviserende houding ten opzichte van nieuwe wet- en regelgeving.

Wat je gaat doen

 • Je adviseert en zorgt voor de afwikkeling van handhavingsprocedures in het ruimtelijk domein;
 • Je behandelt WOO (Wet Open Overheid) verzoeken;
 • Je stelt verweerschriften op ten behoeve van ingediende bezwaren;
 • Je vertegenwoordigt het college in rechte bij de adviescommissie bezwaarschriften, rechtbank en afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State;
 • Je bent de juridische vraagbaak voor vergunningverleners, toezichthouders en handhavers op het gebied van Omgevingsrecht en aanpalende regelgeving;
 • Je voert regie over het gehele complexe  juridische speelveld ten behoeve van de fysieke leefomgeving en bepaalt in gezamenlijkheid met de adviseur VTH de juiste strategie in dossiers als juridisch expert binnen het team;
 • Je adviseert over de implementatie en juridische gevolgen van nieuwe wet- en regelgeving;
 • Je verstrekt gevraagd en ongevraagd advies/informatie over de strategische/tactische benadering van complexe bestuursgevoelige, handhavingscasussen en overige juridische vraagstukken binnen het omgevingsrecht;
 • Je draagt zorg voor in- en externe afstemming, procesbegeleiding en ondersteuning;
 • Je draagt zorg voor de juridische kwaliteitszorg binnen het team;
 • Verricht overige beroepsprocedures;
 • Adviseert de teamleider inzake juridische kwaliteitsverbetering.

Wat we van je vragen

Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties vastgesteld, die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar.

Dit betekent voor de functie van juridisch medewerker omgevingsrecht dat je flexibel en pro actief inspeelt op de wensen van de vraagsteller en dat je behaalde resultaten afzet tegen beoogde resultaten. Verder anticipeer je op veranderende omstandigheden en ben je in staat daarbij te wisselen van methode of aanpak. 

Verder vragen we:

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding Rechten;
 • Affiniteit met het omgevingsrecht, APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en bijzondere wetten;
 • Kennis van en ervaring met handhaving;
 • Een positieve benadering en denken vanuit mogelijkheden;
 • Je hebt oog voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en je kunt onderlinge verbanden leggen;
 • Je schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden, hierbij houd je het overzicht en ben je stressbesteding.

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Albertus Hamstra, Manager Publiekszaken via telefoonnummer 06 - 52 00 85 77

 

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 3.396 tot maximaal

€ 5.009  (functieschaal 10) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar, maar met uitzicht op een vast  dienstverband bij wederzijds positieve ervaringen. Mogelijk vindt de tijdelijke invulling plaats door een payrollconstructie.

 

Solliciteren

Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl , maak eenvoudig een account aan, upload je CV en schrijf een korte motivatiebrief. Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk  8 juni 2023. De sollicitatiegesprekken vinden op 13 juni vanaf 15.00 uur en op 16 juni vanaf 12.00 uur 2023 plaats. 

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.