Juridisch adviseur

Ben jij een gedreven juridisch adviseur met een scherp analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden? Vind je het prettig om te werking in een hecht team, waar een open sfeer heerst?

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een

Juridisch Adviseur

24 uur per week

 

Wie zijn wij

Gemeente Noordenveld is een slagvaardige en flexibele organisatie die de inwoner centraal stelt. Onze inwoners vinden onze gemeente leefbaar, groen, ondernemend, duurzaam en transparant. Omdat we een relatief kleine gemeente zijn, zijn de lijntjes intern en extern kort en heerst er een informele sfeer.

Binnen het team Algemene zaken werk je nauw samen met een juridisch adviseur en twee administratieve medewerkers.

 

 

Dit ga je doen

Het grootste deel van je werk als juridisch adviseur ben je secretaris van de bezwarencommissie. Je houdt regie over de  afhandeling van bezwaarschriften binnen de gemeente Noordenveld. Je bent de schakel tussen de commissie, vak afdelingen en de partijen. Je bereidt de hoorzittingen inhoudelijk voor, draagt zorg voor de verslaglegging en stelt het advies van de commissie op. Je signaleert knelpunten en draagt bij aan de juridische kwaliteit van de besluitvorming.

Je bewaakt tijdige  de afhandeling van de bezwaren en stelt samen met je collega’s het jaarverslag van de commissie op.

Als juridisch adviseur ben je daarnaast ook klachtencoördinator, behandel je aanvragen om Koninklijke onderscheidingen en adviseer je over juridische vraagstukken binnen de gemeente.

 

Wat vragen we van je?

Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar.

Wij zoeken een proactieve, betrokken collega met een juridische achtergrond. Jouw analytisch vermogen stelt je in staat om complexe juridische vraagstukken snel te doorgronden. Je bent resultaat- en oplossingsgericht. Je bent een echte teamspeler, vriendelijk en duidelijk in jouw communicatie, en staat bekend als een aanpakker.

Verder vragen wij

 • Een afgeronde juridische opleiding;
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Een goed organisatorisch en plan vermogen;
 • Goed om kunnen gaan met tegengestelde belangen;
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Ervaring binnen een gemeente is een pré maar geen must.

 

Wij bieden jou

 • Een salaris op schaal 10 van de CAO Gemeenten;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. individueel keuzebudget van 17,05% dat in te zetten is voor extra verlof, salaris, opleidingsmogelijkheden of voor fiscale uitruil);
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Het betreft een structurele functie. We werken eerst met een tijdelijk contract van een jaar om elkaar te leren kennen. De intentie is om dit aansluitend om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een plezierige en collegiale werksfeer.

 

Wat maakt het werken voor Noordenveld zo leuk?

Er zijn zoveel gemeenten waar je aan de slag kan: waarom nu juist in Noordenveld? Er is een aantal factoren dat het werken bij Noordenveld zo leuk maakt. Bijvoorbeeld de omvang en de werksfeer; Noordenveld is relatief klein. Er werken zo’n 400 medewerkers; er wordt met collegialiteit en passie gewerkt, waarbij men graag voor elkaar en voor de inwoners klaar staat.

Klinkt dit interessant?

Wil je voorafgaand aan jouw sollicitatie meer weten over deze vacature? Neem dan voor functie inhoudelijke vragen gerust contact op met José Buiter. José is bereikbaar via 088-0508414 of via j.buiter@noordenveld.nl

Voor vragen met betrekking tot de sollicitatie procedure kun je contact opnemen met Cathalijne Moritz, teamleider Algemene Zaken (a.i.). Cathalijne is bereikbaar via 06 21 97 37 23 of via c.moritz@noordenveld.nl

Solliciteren

Klinkt dit als de uitdaging waar jij naar op zoek bent en wil je graag direct solliciteren? Maak dan een account aan Vooruitindrenthe.nl en mail dan je cv – als je dat wilt met een korte motivatie. 

Goed om te weten: er is geen deadline voor deze vacature. De procedure wordt gesloten zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie en hopen je binnenkort te verwelkomen in ons team!