Jobcoach/Consulent werk

Wil jij een actieve rol spelen in het ondersteunen van inwoners met een (eventuele) afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van een passende baan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het team Toegang zijn wij per direct op zoek naar een

Jobcoach / Consulent werk

Voor 32 uur per week

 

Wie zijn wij
Het team Toegang is onderdeel van de afdeling Publiekzaken. Dit is een dienstverlenende afdeling waar uitvoering wordt gegeven aan alle wetten uit het sociaal domein. Je maakt deel uit van de vakgroep Werk waar enthousiaste en betrokken collega’s werken in een prettige werksfeer.

Wat je gaat doen
Door interne doorstroom is er een mooie gecombineerde functie ontstaan. Als Jobcoach ben jij de contactpersoon voor de inwoner met een afstand tot de arbeidsmarkt en ben je een adviseur voor de werkgevers in het voorzien van hun participatiedoelstellingen. Hierbij werk je nauw samen met verschillende interne en externe samenwerkingspartners. Als Consulent werk houd jij je bezig met het stimuleren, begeleiden en bemiddelen van inwoners naar de arbeidsmarkt, sociale activering en/of scholing. In beide rollen werk je samen met je collega’s van team Toegang op het moment dat er meer ondersteuning nodig is. Op dit moment is de verdeling van de rollen nog 50/50. Dit kan in de toekomst verschuiven.  

Een greep uit je taken 

 • Je begeleidt en ondersteunt inwoners met een (eventuele) afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Je voert de regie over het traject van de inwoner gericht op het zelfstandig kunnen voorzien in inkomen en je bent het aanspreekpunt voor de inwoner gedurende werk-, scholing- en sociale activering;
 • Je voert taken uit op het gebied van verzuimbegeleiding en beheersing;
 • Je voert (intake) gesprekken met inwoners met een (eventuele) afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Je betrekt collega’s van team Toegang op het moment dat je meer problemen signaleert;
 • Je evalueert het traject en het resultaat en stuurt zo nodig bij;
 • Je geeft nazorg aan de inwoner.

Wat we van je vragen
Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties vastgesteld die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar. Dit betekent voor de functie dat wij verwachten dat je de wensen en behoeften van de inwoner onderzoekt en daarbij passende oplossingen biedt. Dat je prioriteiten stelt en werkzaamheden afstemt met samenwerkingspartners en collega’s. Verder anticipeer je op veranderende omstandigheden en ben je in staat hierin te wisselen van methode of aanpak. Gezien het nu een nieuwe gecombineerde functie betreft en tijdverdeling per rol kan verschuiven, zijn we op zoek naar een nieuwe collega die het leuk vindt om dit te gaan ontdekken en vorm te geven.

Verder vragen we:

 • Kennis van en ruime ervaring met de Participatiewet;
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding tot jobcoach of bereidheid deze te halen;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Daarnaast ben je:

 • Geduldig en vasthoudend;
 • Creatief en denk je in oplossingen;
 • In staat en vind je het leuk om zelf invulling te geven aan deze relatief nieuwe functie;
 • Niet bang om hulp te vragen.


Meer informatie
Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Chris Bijleveld, Teamleider Toegang via telefoonnummer 06-212 484 02.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 3.014,- (aanloopschaal 8) tot maximaal € 4.752,- (functieschaal 9) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuzebudget (IKB). De hoogte van het IKB is 17,05% bovenop je salaris. Dit IKB kun je gebruiken voor extra verlof, salaris, opleidingsmogelijkheden of voor fiscale uitruil.

De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar, maar met uitzicht op een vast  dienstverband bij wederzijds positieve ervaringen. Mogelijk vindt de tijdelijke invulling plaats door een payrollconstructie.

Solliciteren
Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl, maak eenvoudig een account aan, upload je CV en schrijf een korte motivatiebrief. Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 18 februari 2024. De sollicitatiegesprekken vinden 28 februari 2024 plaats.