Senior beleidsmedewerker DIV/ WOO coördinator

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en breed geïnteresseerde:

Beleidsmedewerker DIV/ WOO coördinator

36 uur

Ben jij een ervaren beleidsmedewerker DIV die graag de leiding neemt over complexe projecten op het gebied van informatiebeheer en openbaarheid? Heb jij een scherp oog voor kwaliteit en innovatie en kun je goed samenwerken met verschillende stakeholders? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als beleidsmedewerker DIV ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van het beleid op het gebied van documentaire informatievoorziening (DIV) binnen de organisatie. Denk daarbij aan het opzetten en implementeren van een kwaliteitssysteem, het vertalen van een DSP, opstellen van een informatieplattegrond, beleid voor MS365/SharePoint archivering, etc.

Je hebt ervaring met portfoliomanagement en adviseert het management en de directie over de optimale inrichting en werking van de informatiehuishouding. Daarbij houd je rekening met de wettelijke kaders, de organisatiedoelstellingen en de behoeften van de gebruikers. Je signaleert knelpunten en kansen en komt met creatieve oplossingen en verbetervoorstellen. We zoeken iemand met ruime ervaring in de beleidsmatige kant van documentaire informatievoorziening en kennis van de WOO. Je bent een sterke communicator en weet anderen te enthousiasmeren en te overtuigen van het belang van goed informatiebeheer en transparantie.

Als coördinator Wet Open Overheid (WOO) ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen en verzoeken over de WOO en je zorgt voor een goede afstemming en samenwerking met de betrokken afdelingen en externe partijen. Je draagt bij aan de bewustwording en kennisontwikkeling over de WOO binnen de organisatie.  Je bent de coördinator, dus je hebt een adviserende, overkoepelende, toetsende, bewakende, rapporterende en ondersteunende rol. Je geeft het adagium ‘openbaar, tenzij’ in de organisatie kleur en inhoud.

Ben jij de beleidsmedewerker DIV die tevens als coördinator WOO wil schitteren? Solliciteer nu en maak deel uit van ons ambitieuze team dat voorop loopt in het beheer van informatie en het waarborgen van transparantie!

Wat vragen wij van jou?

- Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van informatiemanagement, archiefwetenschap of vergelijkbaar.

- Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Beleidsmedewerker DIV of vergelijkbaar.

- Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de Wet open overheid (WOO) en andere relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer en openbaarheid.

- Je hebt ervaring met het leiden of coördineren van complexe projecten op het gebied van informatiebeheer en openbaarheid.

- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

- Je hebt een proactieve, klantgerichte en resultaatgerichte houding.

- Je hebt gevoel voor humor en kunt relativeren.

Wat bieden wij jou?

De functie is indicatief ingedeeld in schaal 10, maximaal bruto € 5.009,- afhankelijk van jouw achtergrond, kennis en ervaring, op basis van een 36-urige werkweek. Naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05 % van je salaris (€ 854,-) extra op: ons zogeheten Individueel keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen. Je krijgt de beschikking over een laptop en een mobiele telefoon, zodat je flexibel thuis of op kantoor kunt werken.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bertil Kuipers, teamleider ICT, telefoon (088) 050 85 31. Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl,

maak een account aan, upload je cv en schrijf een korte motivatiebrief. We ontvangen je sollicitatie graag voor 8 december 2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 19 december 2023.  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.