Projectleider Gebiedsontwikkeling Veenhuizen (32-36 uur per week)

Projectleider Gebiedsontwikkeling Veenhuizen (32-36 uur per week)

Ben jij de ervaren projectleider gebiedsontwikkeling of landschapsontwikkeling met affiniteit met werelderfgoed? Dan maken we bij gemeente Noordenveld graag kennis met je!

Dit ga je doen
Je gaat projecten binnen de nieuwe fase in de ruimtelijk-/economische ontwikkeling van Veenhuizen opstarten en aansturen. Een complexe opgave die je samen met de stakeholders van Veenhuizen (met o.a. de stichting Nieuwe Rentmeester Veenhuizen, provincie Drenthe, Rijksdiensten, natuurbeschermingsorganisaties, bewoners en ondernemers) en interne collega’s ontwikkelt en uitvoert 

Veenhuizen - Unesco werelderfgoed
Veenhuizen. Een dorp in Drenthe, in de gemeente Noordenveld, dat in niets lijkt op andere dorpen. Op 26 juli 2021 is Veenhuizen ingeschreven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Veeuizen maakt onderdeel uit van de Koloniën van Weldadigheid, een voormalige kolonie waar meer dan honderd Rijksmonumenten getuigen van een uniek verleden. Rechte lanen en statige panden, musea, ateliers en sfeervolle eet- en drinkadresjes – zonder uitzondering gevestigd in historische gebouwen. Daaromheen: uitgestrekte natuurgebieden, van hoogveen tot beekdal. Veenhuizen is een uniek dorp in een uniek gebied.

De afgelopen 15 jaar heeft de gemeente zich intensief ingezet voor de ruimtelijke-economische ontwikkeling van Veenhuizen. Een uniek gebied waar grote leegstand en verpaupering dreigt van gebouwen en complexen. We bevinden ons nu in een kansrijke situatie waarin weer wordt geïnvesteerd in bedrijvigheid, cultuur en toerisme en leefbaarheid.

Uitdaging
Als start van de ontwikkeling van Veenhuizen wordt een geactualiseerde ruimtelijk-/economische visie voor dit gebied opgesteld met aandacht voor:

 • de herbestemmingsopgaven en de ontwikkeling van (nieuwe) bedrijvigheid in Veenhuizen;
 • randvoorwaarden voor het behoud en de ruimtelijk/economische doorontwikkeling van het waardevolle erfgoed in Veenhuizen;
 • samenwerking tussen ondernemers, inwoners, maatschappelijke en belangenorganisaties waarmee vanuit het gebied zelf onder andere structureel inhoud gegeven wordt aan toeristisch/cultureel;
 • ontwikkeling en uitvoering van de opgaven van andere projecten of opgaven in het gebied, zoals de duurzame renovatie van de penitentiaire inrichtingen Esserheem en Norgerhaven en de natuuropgaven van het Fochtelooërveen.

De mogelijkheid bestaat dat, met de pensionering van de huidige koloniemanager Veenhuizen Werelderfgoed in 2024, jij deze taak gaat combineren met de functie van projectleider gebiedsontwikkeling. Je wordt gevraagd daar het komende jaar over mee te denken.

Jij …

 • … bent integraal verantwoordelijk voor de voorbereiding, aansturing en uitvoering van projecten. Hierbij houd je rekening met factoren als tijd, geld en capaciteit.
 • …zorgt voor afstemming tussen bestuur en opdrachtgever.
 • …voert regie op de verbinding met relevante domeinen. Hierbij kun je denken aan het Unesco dossier, het natuurbeleid, het klimaat-/energiebeleid, het sociaal beleid en het omgevingsbeleid. Je bent een bruggenbouwer, sterk in het soepel en doeltreffend communiceren op meerdere niveaus. Je loopt voorop in de ontwikkelingen, kunt zelfstandig opereren en durft het voortouw te nemen.

 Onze ideale kandidaat

 • Heeft ervaring met complexe projecten in het kader van gebiedsontwikkeling of landschapsontwikkeling, bij voorkeur in een bestuurlijke omgeving;
 • Beschikt over het vermogen om snel te schakelen;
 • Is gewend aan het werken vanuit opdrachtgeverschap waarbij meerdere stakeholders en belangen tegelijkertijd spelen;
 • Is goed in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden;
 • Kan sturen op financiën.

 Daarnaast heb je:

 • Ervaring of affiniteit met werelderfgoed;
 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van (gemeentelijk) beleid met betrekking tot planontwikkeling, ruimtelijke ordening en procedures.

We bieden jou….

 • Een salaris op niveau 10-A  tot maximaal € 5.366 bruto per maand op fulltime basis;
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. individueel keuzebudget van 17,05%);
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden en een zeer plezierige, collegiale werksfeer.

Over gemeente Noordenveld
Noordenveld is een gemeente met ongeveer 30.000 inwoners in het noorden van de provincie Drenthe. Vanuit het gemeentehuis in Roden werken we dagelijks met 400 medewerkers voor onze prachtige gemeente, dat zich kenmerkt door veel groen. Ons gemeentehuis ligt zelfs op loopafstand van het Mensingebos.

De kernwaarden van Noordenveld zijn: transparant, leefbaar, groen, ondernemend en duurzaam. Transparantie gaat over de wijze van besturen. Leefbaarheid staat voor alles wat het samenleven in Noordenveld prettig maakt. Groen staat voor natuur, rust en ruimte voor de inwoners en de bezoekers. Met recreatie en toerisme, hoogwaardige kennisindustrie, een levendige middenstand in de verschillende kerndorpen en de agrarische sector is Noordenveld een ondernemende gemeente. Duurzaam staat voor het zorgvuldig omgaan met de beschikbare bronnen en het gebruik van de ruimte.

Interesse of direct solliciteren?

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bianka Bijsterveld op bijsterveld@queenfishers.nl | 06-42302637.*

*Queenfishers verzorgt de werving & selectie voor deze vacature. Dus NIET solliciteren via deze website!