Consulent Jeugd (Schoolmaatschappelijk Werk)

Vind jij het leuk om direct contact te hebben met kinderen uit de gemeente en aanspreekpunt te zijn voor de scholen in Noordenveld? Voel je je prettig in een vrije rol en houd je van zelfstandig werken?

Ben je daarnaast wel graag onderdeel van een team met gepassioneerde professionals en sta je te poppelen om zelf aan de slag te gaan met de jeugd zowel individueel als in groepsverband? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wij zijn met ingang van 1 maart 2023 op zoek naar een

Consulent jeugd (Schoolmaatschappelijk Werk)

32 uur per week

 

Binnen de gemeente verzorgen een aantal consulenten jeugd het schoolmaatschappelijk werk (SMW). Zij verzorgen de ondersteuning aan alle kinderen (4-18 jaar) van de gemeente. Als SMW’er ben je gekoppeld aan een aantal scholen. Je onderhoudt nauw contact met de schoolleiding, IB’ers en leerkrachten. Er wordt gewerkt vanuit het gemeentehuis in Roden en de SMW’er plant zelf gesprekken op de scholen.

Wat je gaat doen

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor scholen, hun leerlingen en/of ouders/verzorgers;
 • Je signaleert risicofactoren op het gebied van veiligheid en ontwikkelingsbedreiging en komt tot een eerste gedegen analyse en verbind hier vervolgacties aan;
 • Je voert hulpverlening uit en biedt zelf ondersteuning aan, aan kinderen en hun ouders;
 • Je geeft groepstrainingen en cursussen
 • Je werkt mee aan het uitgangspunt 1gezin-1plan-1regisseur en weet te werken middels de omgekeerde toets;
 • Je verwijst indien nodig door naar de 2e lijns zorg (verzorgt ook beschikking);
 • Je signaleert eventuele tekortkomingen in het aanbod van ondersteuning en voorziening en levert in samenwerking met anderen nieuwe vormen of alternatieven

Wat we van je vragen

Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties vastgesteld, die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar.

Dit betekent voor de functie van consulent jeugd dat wij verwachten dat je de wensen en behoeften van de jongere onderzoekt en daarbij passende oplossingen biedt en ook zelf uitvoert. Daarnaast heb je oog voor de veiligheid en ontwikkeling van de jongere. Verder anticipeer je op veranderende omstandigheden en ben je instaat daarbij te wisselen van methode of aanpak. 

Verder vragen we:

 • Een afgeronde relevante Hbo-opleiding, zoals social work
 • SKJ registratie
 • Kennis van en ervaring met de Jeugdwet
 • Een positieve benadering en oplossingsgericht
 • Goed in problematiek herkennen en zicht op (specialistische) zorgaanbod
 • Grote kennis van diverse gespreksvormen en methodieken geschikt voor kinderen

Wat bieden we

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 2.581 (aanloopschaal 8) tot maximaal € 3.732  (functieschaal 9) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer in de vorm van een individueel keuzebudget dat je kunt inzetten ten behoeve van extra verlof of extra salaris, opleidingsmogelijkheden of fiscale uitruil van woon-werkverkeer. De functie is voor de duur van 1 jaar.

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Majorie van Breukelen, teamleider toegang 06-10039604

Solliciteren

Solliciteren kan tot woensdag 8 februari 2023. De sollicitatiegesprekken staan ingepland op vrijdagmiddag 10 februari 2022. Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.

SOLLICITEER!