Adviseur ICT

Ben jij een adviseur ICT die mee wil werken aan het verder vormgeven en inrichten van de digitale dienstverlening? Wil je mee helpen de strategie te vertalen naar oplossingen en kun je hiervoor de kaders opstellen? Kun je meedenken in het formuleren van ICT-behoefte en het versterken van een stabiele dienstverlening op langere termijn? Dan hebben wij een uitdagende functie voor je.

Adviseur ICT

32 - 36 uur per week

 Tijdelijke dienstverband voor een jaar met zicht op een vast dienstverband

Wie zijn wij

Noordenveld is een ambitieuze gemeente, volop in ontwikkeling. Wij zijn een slagvaardige en flexibele organisatie die de inwoner centraal stelt en de focus legt op het leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten en producten. De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf hoofdafdelingen. Het team ICT en Communicatie is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering.

Uitdaging

Wij willen de ICT binnen onze organisatie verder professionaliseren. Daarom zijn wij op zoek naar een stevige adviseur ICT bij de afdeling Bedrijfsvoering die resultaten weet neer te zetten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met zicht op een vaste aanstelling.

Op basis van de verdere professionalisering van ICT binnen de organisatie, ben je een adviseur op het gebied van ICT die resultaten weet neer te zetten..

Hiervoor zijn wij op zoek naar iemand op het gebied van ICT bij de afdeling Bedrijfsvoering, die resultaten weet neer te zetten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met zicht op een vaste aanstelling.

Wat ga je doen

 • Je draagt zorg voor het ontwikkelen van, en adviseren over, het ICT-beleid in samenspraak c.q. overleg met de vakgroepen automatisering, informatisering, functioneel beheer en DIV (Documentaire Informatie Voorziening);
 • Je werkt mee aan het informatiebeleidsplan op houdt het actueel;
 • Je vertaalt het ICT-beleid naar uitvoeringsplannen en zet deze om in concrete resultaten;
 • Je ontwikkelt de informatie- en applicatiearchitectuur op basis van de referentiearchitectuur voor gemeenten en houdt deze actueel;
 • Je bewaakt de samenhang tussen projecten en (landelijke) programma's en adviseert over de toepassing hiervan;
 • Je participeert in ICT-projecten, als projectlid of als projectleider;
 • Je adviseert afdelingen vanuit de spilfunctie tussen organisatie en ICT;
 • Je adviseert over (Europese) aanbestedingsprocedures;
 • Je volgt en evalueert de ontwikkelingen binnen het vakgebied ICT;

Wat vragen we van je

Binnen de gemeente Noordenveld zijn drie kerncompetenties vastgesteld, die wij belangrijk vinden voor al onze medewerkers: vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar. Naast deze kerncompetenties vinden wij het voor deze functie belangrijk dat je pro-actief bent en beschikt over analytisch vermogen en overtuigingskracht.

Verder vragen we:

 • Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld een major in Network & Security Engineering of Business IT & Management;
 • Meerdere jaren ervaring en aantoonbare resultaten;
 • Ervaring met (Europese) aanbestedingsprocedures;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met werken bij een gemeente of een andere lokale overheidsorganisatie.

Wat bieden wij

Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij een salaris tot maximaal schaal 10, maximaal € 4.494 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget dat je kunt inzetten ten behoeve van extra verlof of extra salaris, opleidingsmogelijkheden of fiscale uitruil van woon-werkverkeer.

 Vanwege de tijdelijkheid van de functie is het mogelijk dat gekozen wordt voor een constructie via een payrollorganisatie.

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jeep Posthumus, teamleider ICT & Communicatie, telefoonnummer 050 50 27 454.

Solliciteren

Wil je solliciteren, ga dan naar de website www.vooruitindrenthe.nl, maak eenvoudig een account aan, upload je CV en schrijf een korte motivatiebrief. Graag ontvangen wij jouw sollicitatie voor 7 december 2020.  De gesprekken staan gepland voor woensdag 9 december 2020.

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

 

SOLLICITEER HIER!