Werkvoorbereider

Het team BWRI werkbedrijf zoekt een

Werkvoorbereider

24 u/weekGemeente Midden-Groningen is een jonge gemeente, ontstaan uit de fusie tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Wij zijn volop aan het (op)bouwen en zoeken geregeld nieuwe collega’s die zin hebben om de schouders eronder te zetten en samen te werken in onze gemeente die zich als  bondgenoot opstelt. Bouw jij mee aan Midden-Groningen?

BWRI is het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen van de gemeente. Het werkbedrijf, waarbinnen ca. 400 medewerkers werkzaam zijn, biedt een beschutte werkplek aan mensen uit de gemeente en biedt re-integratieplaatsen aan in het kader van de participatiewet. Het werkbedrijf bevindt zich in de ontwikkeling naar een werk-leerbedrijf inclusief nieuw beschut werk.


De functie

Op het bedrijfsbureau van het werkbedrijf vinden werk voorbereidende- en (na)calculatiewerkzaamheden plaats en begeleiding van de orderverwerking t.b.v. de productieafdelingen(van order tot facturering). Er is een nauwe samenwerking met de financiële administratie en de inkoopfunctie.


De belangrijkste taken van deze functie zijn:

 • Het verzorgen van calculaties t.b.v. de productie en/of de werkzaamheden van het werkbedrijf, op basis van verzamelde informatie, gegevens over en inzicht in/van de werkprocessen, machines, urenbesteding, materiaal- en of grondstofgebruik, machine- uren, hulpmaterialen en productiemiddelen
 • Bijdragen aan de acquisitie en klantcontact in afstemming met teamleider en werkleiders
 • Het zorg dragen voor het tijdig opstellen en versturen van offertes.
 • Het mede verrichten van acquisitie(nieuwe klanten en uitbreiding van werkzaamheden bij bestaande klanten) in afstemming met teamleiders en werkleiders
 • Het gereed melden van orders voor de facturering en het uitvoeren van nacalculatie

Het team zoekt iemand met:

 • Een MBO werk- en denkniveau
 • Kennis van administratieve processen
 • Contactuele vaardigheden t.a.v. klantcontacten en interne afstemming met leidinggevenden
 • Commerciële (handelings)vaardigheid
 • Kennis van het financieel- en productiebegeleidingspakket “Exact” en een meer dan gemiddelde kennis van Excel
 • Administratieve en cijfermatige vaardigheden en accuratesse


Salaris, informatie en solliciteren:

Voor deze functie geldt functieschaal 7. Aanstelling is vooreerst voor de duur van één jaar, verlenging is mogelijk op basis van gebleken geschiktheid.
Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Annette Bolt, teamleider van BWRI werkbedrijf, op telefoonnummer 0598-373562 of via de mail annette.bolt@midden-groningen.nl. Informatie over de procedure kun je inwinnen bij Ooldert Zuidema, HR adviseur. Op telefoonnummer 0598-364307 of via de mail;
ooldert.zuidema@midden-groningen.nl.

Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie en CV voor 24 mei 2019 naar vacatures@midden-groningen.nl. De gesprekken staan gepland voor woensdagochtend 28 mei aanstaande.