Werkleider

Het team BWRI Werkbedrijf zoekt een:

Werkleider

Totaal 1,0 fte

Gemeente Midden-Groningen is een jonge gemeente, ontstaan uit de fusie tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Wij zijn volop aan het (op)bouwen en zoeken geregeld nieuwe collega’s die zin hebben om de schouders eronder te zetten en samen te werken in onze gemeente die zich als bondgenoot opstelt. Bouw jij mee aan Midden-Groningen?

BWRI is het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen van de gemeente Midden-Groningen. BWRI is dé organisatie voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Het werkbedrijf, waarbinnen ca. 400 medewerkers werkzaam zijn, biedt een beschutte werkplek aan mensen uit de gemeente en biedt re-integratieplaatsen aan in het kader van de participatiewet. Het werkbedrijf bevindt zich in de ontwikkeling naar een werk-leerbedrijf inclusief nieuw beschut werk.

De functie

De werkleider die wij zoeken kan op meerdere plekken binnen het Werkbedrijf worden ingezet. Deze vacature is ontstaan op onze inpak-afdeling van TDM. TDM is een samenwerkingsverband tussen BWRI en Iederz Groningen. Er werken ca. 150 medewerkers op locatie van de opdrachtgever, een multinational op het gebied van hygiëne producten. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit in-, om-, en verpakwerkzaamheden. Als werkleider begeleidt je samen met een werkvoorbereider en de voorlieden het productieproces vanuit een aansturende en coachende rol, voer je de personele aspecten uit  en heb je een rol in de (plannings)contacten met de opdrachtgever.

Als werkleider heb je een belangrijke rol in de doorontwikkeling naar ontwikkelbedrijf.

De belangrijkste taken van deze functie zijn:

 • Leidinggeven (coördineren, plannen en taakverdeling) aan de voorlieden en verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en kwantiteit van de geleverde producten en diensten

 • Coacht, stimuleert en motiveert de medewerkers. Voert periodiek functionerings-, beoordelings- en IOP-gesprekken met medewerkers.

 • Signaleert problemen op het gebied van personeel en organisatie en lost deze binnen toegekende bevoegdheden op of in nauwe samenwerking met de HR Adviseur;

 • Is verantwoordelijk voor de juiste begeleiding en ontwikkeling op maat van de medewerker;

 • Adviseert t.a.v. werkplekinrichting en werkmethoden;

 • Levert een bijdrage aan het opstellen van een jaarplan voor zijn eigen afdeling. Informeert de teamleider over de voortgang door middel van managementrapportages;

 • Draagt zorg voor een kwalitatief goede, efficiënte en planmatige uitvoering van de werkzaamheden op het werkterrein. Stemt af waar nodig met opdrachtgever;

 • Adviseert de teamleider bij het opstellen van de begroting en bij de aanschaf/vervanging van machines en materialen voor wat betreft zijn afdeling;

 • Levert een bijdrage aan innovatie binnen de afdeling van het werkbedrijf en de inzet van zijn afdeling als ontwikkelinstrument voor de gehele doelgroep van de Participatiewet.

Het team zoekt iemand met:

 • een MBO+ werk- en denkniveau

 • aantoonbare leidinggevende ervaring in een productie-omgeving

 • affiniteit met de doelgroep (medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt)

 • coachende kwaliteiten

Salaris, informatie en solliciteren:

Voor deze functie geldt functieschaal 8. (€ 2335,- tot € 3376,- bij een volledige werkweek van 36 uur) Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Annette Bolt, teamleider van het team BWRI werkbedrijf, op telefoonnummer 0598-373562 of via de mail annette.bolt@midden-groningen.nl.

Informatie over de procedure kun je inwinnen bij Marion Schuitema, HR adviseur, op telefoonnummer 0598-425526 of via de mail; marion.schuitema@midden-groningen.nl.

Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie en CV voor 29 mei 2019 naar vacatures@midden-groningen.nl

De gesprekken staan gepland op dinsdag 4 juni in de middag.