Senior Adviseur Communicatie

 

Bevlogen en betrokken

Standplaats:                               Hoogezand                             

 

1.         GEMEENTE MIDDEN-GRONINGEN

Over Midden-Groningen

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, stoere boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek.

Gemeente Midden-Groningen heeft een stevige en serieuze ambitie: een gemeente zijn waar iedereen heel goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil ze initiatieven ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor de gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken. Door als organisatie dichtbij de mensen te staan en te werken volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

NPG

Via het Nationaal Programma Groningen (NPG) wordt volop geïnvesteerd in de gemeente. Om hieraan invulling te geven is het integraal programmaplan ‘Hart voor Midden-Groningen’ opgesteld. Met 45 projecten en een investeringsbudget van rond de 100 miljoen euro in 10 jaar krijgt de gemeente een geweldige impuls.

Forse bedragen worden geïnvesteerd in de jeugd, in mensen, gebieden en plekken die dit het hardst nodig hebben. De projecten staan niet los van elkaar maar hangen nauw met elkaar samen.

Dit programma gaat de komende jaren bepalend zijn voor de inwoners én de organisatie.


Drie redenen om voor deze functie te kiezen:

1. Je wilt van betekenis zijn.

Jij draagt bij aan een programma dat van grote betekenis gaat zijn voor Midden-Groningen en haar inwoners.

2. Je wilt verantwoordelijkheid.

Die krijg je zeker als keyplayer in dit beeldbepalende programma van hoogwaardige projecten.

3. Jij wilt impact maken.

Je gaat aan de slag in een organisatie die klaar staat om met jou aan de toekomst van Midden-Groningen te bouwen. Enthousiast én ambitieus.

 

Naar de website: https://www.midden-groningen.nl en https://werkenbij.midden-groningen.nl/

 

Plaats in de organisatie

Je thuisbasis in deze functie is het team communicatie. Je rapporteert aan de teamleider communicatie en maakt deel uit van een gedreven team communicatie professionals. Waar je echter voornamelijk te vinden zult zijn is binnen het NPG programmabureau. Dit is de plek waar jouw werk zich bevindt. Je werkt hierin samen met onder andere de programmadirecteur, -secretaris, strateeg communicatie en de verschillende projectleiders.

 

2.        FUNCTIE

De projecten binnen het NPG hebben gemeen dat de gemeente dit niet alleen voor maar vooral samen mét de inwoners wil uitwerken en uitvoeren. In het programma is verder nadrukkelijk ruimte voor ideeën en voorstellen vanuit de samenleving. Er leeft en speelt veel en de gemeente wil hierin de participatie van haar inwoners goed en zorgvuldig organiseren. De strateeg communicatie NPG en senior communicatie adviseur NPG werken nauw samen in het programma om het brede spectrum van communicatie te organiseren.

 • Je houdt je bezig met alle interne en externe communicatie voor het programma “Hart voor Midden-Groningen”, in samenwerking met je collega’s van team communicatie.
 • Adviseren programmadirecteur, portefeuillehouder en projectleiders op communicatiegebied, zowel intern als extern.
 • Opstellen en door ontwikkelen communicatiestrategie, vertalen naar heldere plannen.
 • Maken van passende middelen en content passend bij de geformuleerde strategie.
 • Plannen en bewaken financiën.
 • Zorgdragen voor goede samenwerking en afstemming met partijen met wie wordt samengewerkt in dit dossier.
 • Je werkt nauw samen met de Strateeg Communicatie NPG.

3.         PROFIEL

 •  Hbo/ Wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring als senior communicatieadviseur, op verschillende niveaus, waardoor je makkelijk schakelt tussen directie, college van B&W, projectleiders en collega’s.
 • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken en je bent in staat je snel in te werken in complexe materie.
 • Je bent scherp op strategisch niveau, maar beleeft net zo veel plezier aan de uitvoering van plannen en het maken van middelen en content.

 

4.            COMPETENTIES EN PERSOONLIJKE KWALITEITEN

 • Verbindend
 • Samenwerkingsgericht
 • Overtuigingskracht
 • Resultaat gericht
 • Conceptueel 
 • Empathisch  
 • Energiek
 • Inspirerend  

 

5.            GEMEENTE MIDDEN-GRONINGEN BIEDT JOU

Een uitdagende baan waar er veel ruimte is om te pionieren en buiten de gebaande paden te denken  en te lopen. En samen te bouwen aan een mooie organisatie en de verdere ontwikkeling van de gemeente. Je wordt ingeschaald op schaal 10 van de CAO gemeenten. Deze cao kent een IKB van 18,25% en voor 144 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband), die aangevuld kunnen worden tot 180 uur vanuit het IKB. Je hebt een grote mate van flexibiliteit in het invullen van je werktijden. Daarnaast wordt geinvesteerd in persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren kan via de button:

solliciteer